Modni strokovnjaki ponujajo odličen trik, ki bo pripomogel, da bodo vaše najlonke obstojnejše in odpornejše proti dolgim nohtom in drugim ogrožujočim dejavnikom. Ga že poznate? Pa si poglejmo.

Še nove najlonke namočimo in pospravimo v vrečko za živila ter čez noč damo – zamrzovalnik. Vlakna se bodo tako okrepila in postala odporna proti poškodbam, obenem se podaljša obstojnost barve, manj se bodo nanje prijemale druge tkanine, prah in dlake. Zjutraj jih položite na radiator, da se odtajajo in ogrejejo, po nekaj urah bodo že pripravljene za nov izziv!A ker nesreča nikoli ne počiva, se splača biti v pripravljenosti za primer neželene luknjice: prva pomoč takrat je lak za nohte, ki bo preprečil nadaljnje trganje, če pa je škoda večja, odprtino popršimo z lakom za lase!

No, pa tudi strganih hlačnih nogavic ne gre zavreči, saj so lahko še dolgo uporabne: denimo, lahko jih razrežemo na večje kvadrate, na sredo položimo posušeno sivko, konce zvežemo in si tako ustvarimo dišečo vrečico za perilo. Najlonke so odlične za brisanje prahu in loščenje občutljivih površin, zagotovo pa bodo prišle prav v pustnem času pri izdelavi maske. Če ne takrat, pa pri veliki noči, ko vanjo pred kuhanjem oblečemo jajce, na katero smo položili rastlino za vzorec.