Nekaj toplega

Ječmenova večbarvna enolončnica

V teh hladnih dneh potrebujemo hrano, ki nas pogreje. Ali je še kaj boljšega kot polnovitaminska juhica, ki jo lahko jeste še naslednji dan.

Sestavine

  • 200 g ječmenove kaše
  • 400 g različne zelenjave (korenje, zelena, por, korenina peteršilja, cvetača, brokoli, grah, sveža rdeča, zelena, rumena paprika ...)
  • 100 g suhega fižola
  • 100 g čebule (najbolje mlade)
  • 30–50 g svežega zelenega peteršilja
  • 4 stroki česna
  • malo morske soli
  • lovorjev list
  • poper
  • 10 ml olivnega olja (lahko uporabite tudi ghee maslo)
  • prekajeno meso (po želji)

Priprava

  1. 1Ječmenovo kašo in fižol namočimo ločeno v vodi za 24 ur pred pripravo in večkrat premešamo ter na koncu dobro operemo.
  2. 2Ječmenovo kašo in drobno narezano čebulo, lovorjev list, malo soli in poper kuhamo v dveh litrih vode do mehkega.
  3. 3Zelenjavo dodamo proti koncu kuhanja, postopoma najprej na kocke narezane paprike, korenček, korenino peteršilja, korenino zelene, grah, in na koncu še narezan por, cvetačo ter brokoli, da se ne razkuhajo.
  4. 4Posebej skuhamo namočen in opran fižol, da se zmehča.
  5. 5Uporabimo lahko tudi fižol iz pločevinke, če nimamo suhega zrnja; dodamo ga skoraj na koncu, da se ne prekuha.
  6. 6Ko je zelenjava kuhana, dodamo stisnjen česen in odstavimo.
  7. 7Pred serviranjem dodamo še svež drobno narezan peteršilj in malo polijemo z olivnim oljem (ali raztopljenim ghee maslom).
  8. 8Po želji dodamo tudi na kocke narezano kuhano prekajeno meso.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE