Stavi na ekološko pridelavo in domače sestavine. Zaupala nam je odlična recepte, in sicer za: zeleni burek, borovničev cheesecake, ajdov kruh brez kvasa in bezgove polpete.
Je kuhanje za vas primarno užitek, odgovornost za čim bolj kakovostno prehranjevanje ali najpogosteje muka?
Priznam, da vedno bolj uživam in zelo rada raziskujem v tej smeri, da je zdravo, kakovostno in okusno, hkrati pa čim bolj enostavno.
Kaj se vam zdi najbolj pomembno pri pripravi hrane? Osebno stavim na kakovostne sestavine. In mir pri pripravi.
Pomembno mi je, da je ekološka pridelava, če je le mogoče, pa da je z domačega vrta ali od poznanega kmeta. V solato ali drugo jed moram vedno dodati nekaj od divjih samoniklih rastlin iz gozda ali travnika, edino v sladico ne.
Zdi se mi, da radi eksperimentirate; koliko se držite receptov in koliko se prepustite eksperimentiranju?
Zelo, zelo veliko eksperimentiram oziroma improviziram. Če mi kakšna sestavina ni všeč, jo zamenjam za kaj drugega čisto po občutku ali pa jo kar prezrem. V kuhinji se ne smeš sekirati, to ti mora biti v veselje. In če nekaj ni tako, kot si želim, naslednjič še bolj razmislim, s čim bi to lahko popravila.
Se spomnite, kdaj se vam je hudo ponesrečil obrok in čemu?
Pred sedmimi leti, ko sem prešla na rastlinsko hrano, je bilo kar dosti kiksov, ker nisem vedela, kako nadomestiti jajca ...