Kaja Pogačar, ki prihaja z Brega pri Žirovnici, je po izobrazbi fotografska tehnica in diplomirana komunikologinja. Kasneje v življenju se je poklicno posvetila dejavnosti, ki jo že od nekdaj navdušuje – kuhanju. Tako se je že pred leti udeležila šova Gostilna išče šefa, pri čemer se je zavihtela na drugo mesto. Kasneje je sodelovala tudi v šovu MasterChef Slovenija. Svoje kuharsko znanje je med drugim izpopolnjevala pri Urošu Štefelinu, Binetu Volčiču in pri Ani Roš.
Dve leti je bivala v Berlinu, kjer je delala pri 5 Elephant in Brammibal's Donuts ter sodelovala s chefinjo Dalad Kambhu, ki je bila nagrajena z Michelinovo zvezdico. Poslovno je sodelovala tudi z Izo Sio Login. Je tudi avtorica in fotografinja kuharske knjige Healthy Food made Good.
Trenutno je vpisana na Ameriški inštitut vedskih študij, kjer pridobiva znanje s področja joge, ajurvede, mantre in meditacije, biva pa na Cipru, kjer se je konec leta 2020 srečala z izgorelostjo. Takrat se je bila primorana ustaviti, se zazreti vase in si življenje osmisliti na novo.
Potrebovala sem skoraj eno leto fizičnega počitka. Prvih nekaj mesecev sem spala 10-13 ur na dan. V tistem času sem bila prepričana, da ne bom nikoli več kuhala.