Mediji so že ugibali, ali se bo Melania Trump sploh kdaj preselila v Belo hišo, ko je slovensko-ameriška prva dama naznanila svojo prvo uradno potezo: imenovala je vodjo svojega kabineta, ki ji bo pomagala pri vodenju vseh projektov v Beli hiši.

Kje je Melania?

Od zgodovinske inavguracije sta minila že skorajda dva tedna, na kateri je Slovenka povsem zablestela, že nekaj dni po slovesnem dogodku pa jo je Melania z Barronom mahnila nazaj v domači New York. Mediji pa so zadnje dni začeli ugibati, ali se bo Slovenka sploh posvetila svoji vlogi prve dame, pa četudi šele konec šolskega leta, ko naj bi se lepotica z desetletnim sinom prav tako preselila v prestolnico in končno zasedla svoj položaj. Melania se je namreč po inavguraciji kakor da vdrla v zemljo, predsednika pa je na uradnih dogodkih spremljala izkušena Ivanka, zato so se upravičeno pojavile govorice, da bo prva hči obenem prva dama. Toda iz Melanijine ekipe so se vendarle oglasili in opozorili, da se vzhodno krilo Bele hiše le sestavlja in da je prva dama na položaj vodje kabineta imenovala ugledno Lindsay Reynolds, ki je sodelovala že z Georgeem W. Bushem, velja pa za mojstrico pri organiziranju dobrodelnih dogodkov, zbiranja sredstev in zahtevne logistike.

Preberite še: katera bo prva dama?

Preudarno sestavlja ekipo

No, Melania je sicer priznala, da se je sestavljanja svoje ekipe lotila dokaj pozno, ne nazadnje je njena predhodnica Michelle Obama že novembra, takoj po izvolitvi, dobro vedela, komu bo zaupala pomembne položaje v Beli hiši. »Trenutno se ukvarjam s sestavljanjem izjemno profesionalne in izkušene ekipe, za kar pa je seveda potreben čas,« je radovedni javnosti pojasnila prva dama. »Veselim se, da bom sodelovala s tako dinamično skupino posameznikov, ki bodo Ameriki pomagali, da znova postane najboljša.« Da se Melania resno pripravlja na selitev v Washington in da so govorice, da se Slovenka ne bo posvetila vlogi prve dame niti po koncu Barronovega šolskega leta, navadna laž, je opozorila tudi svetovalka prve dame, Stephanie Winston Wolkoff: »Gospa Trump se bo preselila v Belo hišo ob koncu sinovega šolskega leta, do takrat pa bo delavnike preživljala v New Yorku, vikende pa pretežno s predsednikom. V izjemno čast ji je, da so ji državljani zaupali vlogo prve dame, svoje poslanstvo sprejema zelo resno in nadvse odgovorno. Od inavguracije je minilo zelo malo časa, prva dama pa se želi svoje nove vloge lotiti preudarno in premišljeno, kakor zna samo ona.«

Preberite še: Melania bo preuredila Belo hišo

Trump izbral zimsko rezidenco

Melania in Donald naj bi si ta konec tedna privoščila prvi kratki oddih vse od izvolitve, odpotovala naj bi namreč na svoje razkošno posestvo Mar-a-Lago na Floridi, kjer sta leta 2005 tudi dahnila usodni da. Zanimivo, nepremičnino s prostranimi zelenicami in vsem, kar si lahko privoščijo najpremožnejši, je leta 1924 postavila in uredila premožna dedinja, Marjorie Merriweather Post, ki si je nadvse želela, da bi na posestvu gostila ameriške predsednike, druge vplivne politike in diplomate, zato je po smrti 1973. Mar-a-Lago zapustila državi. Toda zanimanja iz Bele hiše ni bilo, posestvo iz neznanega razloga preprosto ni pritegnilo politikov, in leta 1985 ga je kupil – kdo drug kot, Donald Trump. Ta je nekaj dni pred zaprisego Mar-a-Lago imenoval celo za svojo zimsko rezidenco. Pojasnimo, gre za tradicijo, po kateri predsedniki poleg uradnih naslovov (Bele hiše in vojaškega oporišča Camp David) imenujejo še zimsko in poletno rezidenco, kjer z družino preživljajo prosti čas. Trump je torej za mrzle mesece izbral toplo Florido, kaj si bo omislil za poletje, še ni znano. Še spomnimo, njegov predhodnik Barack Obama si je za poletno pribežališče izbral dve vili na otočku Martha's Vineyard v Massachusettsu, za zimsko pa posestvo v Honoluluju na Havajih.