Avtobiografsko življenjsko zgodbo ste preoblikovali v literarno delo. Ste jo napisali zaradi osmišljanja, kot nekakšno katarzo?

Morda tako deluje, saj je v njej precej težkih osebnih izkušenj, a to nikakor ni bil moj namen. Od nekdaj sem namreč rada pisala, zato sem se želela lotiti daljšega besedila, izbrala pa sem temo, ki jo najbolj poznam. Čeprav si kot piska želiš, da bi bila pripoved zanimiva bralkam in bralcem, sem v pisanju iskala predvsem užitek zase. Začela sem pri svojem otroštvu, torej odraščanju v času Jugoslavije, v poznem socializmu, ko so ljudje živeli na način, ki je danes izginil. Ves čas smo bili skupaj, mlajši brat in jaz, babica, mami in oči, v tistem malem blokovskem stanovanju na Vojkovi, v zakajeni kuhinji za vegasto mizo. Obiski so si podajali k...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!