Ni prvič, da se priljubljena pevka sooča z duševnimi težavami. Leta 2007 je slava od nje terjala velik davek; ločila se je od moža Kevina Federlina, izgubila skrbništvo nad njunima dvema sinovoma, se vdala alkoholu, si pobrila glavo, napadla paparace, nato pa še povzročila prometno nesrečo in pobegnila s kraja dogodka, za kar je pristala v zaporu. Prav psihiatrično zdravljenje ji je takrat pomagalo, da je svoje življenje ponovno spravila v red, in Britney vse od takrat ostaja zagovornica skrbi za duševno zdravje. 

Tokrat je Spearsova ukrepala, preden bi bilo prepozno. Že januarja je svoje sledilce na instagramu obvestila, da začasno odpoveduje svoje nastopanje v Las Vegasu, saj se želi posvetiti družini. Objavila je svojo otroško sliko, na kateri pozira z materjo in očetom, zraven pa razkrila, da njen oče že nekaj mesecev ni dobrega zdravja, imel naj bi črevesne težave, zaradi katerih je moral že dvakrat pod nož. »Hospitalizirali so ga, skoraj je umrl. Čeprav je pred njim dolga pot okrevanja, smo hvaležni, da je preživel,« je zapisala Britney. Zvezdničin oče Jamie Spears je tisti trdni kamen opore, ki je pevki pravzaprav pomagal prebroditi kritično leto 2007. Po njenih izpadih, o katerih so na veliko poročali vsi svetovni mediji, je ukrepal in hčeri poiskal strokovno zdravniško pomoč, saj se je bal, da ne bo minilo dolgo, ko ga bo pretresla novica o smrti njegove potomke. 

Britney, ki si je do danes uspela urediti življenje, tako ne želi zamuditi nobenega skupnega družinskega trenutka več. Nazaj je dobila skrbništvo nad sinovoma Seanom Prestonom in Jaydenom Jamesom, nikoli pa ne bo pozabila, kdo ji je stal ob strani, ko je bilo najhuje. Da je stres ob očetovi bolezni ne bi znova pahnil v manično vedenje (ko so jo 2007 hospitalizirali, so ji ugotovili bipolarne motnje), je sedaj ukrepala preden bi bilo prepozno in očitno je bila to prava poteza. Na instagramu je namreč včeraj objavila fotografijo, ki pravi, da moraš vzljubiti skrb za samega sebe, razum, telo in dušo, zraven zapisala: »Vsak izmed nas si mora vzeti čas za "čas zase".« njeni oboževalci pa so se nemudoma odzvali z željami, da čim prej okreva.