Naj vam bo naslednjih nekaj izhodišč v navdih, kako dom spremeniti v prostor, v katerega se boste vedno radi vračali. Za več informacij in pomoč pri izvedbi pa se odpravite na sejem MOS, ki bo v Celju med 11. in 16. septembrom. Na oddelku MOS Dom se boste lahko posvetovali s strokovnjaki s področja gradnje, notranjega opremljanja in energetskih rešitev, obiskali stojnice razstavljavcev s področja gradnje in obnove ter se udeležili spremljevalnih aktivnosti.Moč barv
Ste vedeli, da barve vplivajo na naše počutje? Tako so hladnejši toni tisti, ki pomirjajo in sproščajo. Barva sivke, nežno modra, svetlo siva … so zato primerne tudi in predvsem za vašo spalnico. Za poživitev in prijeten občutek pod nogami tla prekrijte z živahno mehko preprogo, ki bi se je z veseljem dotaknili. Prostore, namenjene druženju, odenite v toplejše barve ali jih popestrite s slikovitimi tapetami. Pri tem vam bodo z veseljem svetovali tudi na oddelku MOS Dom sejma MOS v Celju.


Prijetna temperatura
Poskrbite, da bo temperatura v prostorih vašega doma vedno prijetna in v skladu z letnim časom ter s priporočili, zrak pa svež in ne preveč suh. Prostore redno zračite – k čistejšemu zraku bodo pripomogle tudi rastline, ki jih v stanovanju nikoli ni preveč. Priporočene temperature prostorov so najvišje za otroške sobe in kopalnico; sledijo dnevni prostori, nato kuhinja. Od bivalnih prostorov naj bo najhladnejša spalnica (16–18 stopinj), saj bo le tako vaš spanec kakovosten.


Sodelujte v nagradni igri za subvencijo 1000 evrov pri nakupu ogrevalnega sistema!


Na sejmu MOS v Celju med 11. in 16. septembrom izpolnite kupon, ki ga dobite z vstopnico, in ga oddajte na razstavnem prostoru Slade in Veto Group v dvorani L. Nagrado podarjata podjetji Veto, d. o. o., in Slada, d. o. o., člana Veto Group.


Osvetlitev
Svetloba je ključnega pomena za naše dobro počutje, saj uravnava telesne funkcije in normalno delovanje biološke ure. Strokovnjaki so ugotovili, da ustrezna izpostavljenost naravni svetlobi tudi pripomore k učnemu uspehu otrok. Zato sprejmite zdravje, ki pronica skozi okna! Za čas, ko se stemni, pa si omislite različna svetila in ustvarite intimno vzdušje z utripajočo svetlobo dišečih sveč.

Kotiček za sproščanje
Poiščite si svoj najljubši prostor v stanovanju in ga spremenite v oazo miru, kotiček za sproščanje, kjer boste počivali, brali, sanjarili in vedno našli navdih. Vanj si postavite udoben naslanjač, toplo idejo, kup najljubših knjig …, za še več domiselnih idej pa se posvetujte s strokovnjaki s področja notranje opreme na oddelku MOS Dom sejma MOS.

Čar materialov

V zadnjem času so izjemno priljubljeni dodatki iz kovin, kot so baker, medenina, bron. Poiščete jih lahko tudi na bolšjih sejmih. K toplini doma občutno pripomore tudi les, pa naj bo v obliki pohištva, poda ali tramov, na katere lahko navežete visečo mrežo. O inovativnih rešitvah se pogovorite s svetovalci na oddelku MOS Dom sejma MOS v Celju in raziščite ponudbo številnih razstavljavcev.


Sejem MOS bo v Celju med 11. in 16. septembrom. Na njem se bo predstavilo več kot 1300 razstavljavcev iz 30 držav. Letos je država partnerica Republika Srbija.


Preberite še:

Kako si uspešno urediti dom

5 navad, ki so ključ do uspeha

Kako dopustovati kot sodobni nomad

5 stvari, ki bi jih moral vsak znati popraviti