Ona 365 so letos postale slovenske medicinske sestre, ki svoje delo opravljajo požrtvovalno, srčno in predano. Vedno so tam za nas, bolnike, tudi ko naloge presegajo človeške zmogljivosti. Njihov trud velikokrat ostane brez priznanja, saj nesebično in brez pričakovanj pomagajo ljudem znova in znova. Skrajni čas je, da se jim zahvalimo, da jim damo besedo, da se o njih sliši glas. Tudi zato so letošnje prejemnice naziva Ona 365 (tukaj si lahko še vedno ogledate spletno podelitev in intervjuje s predstavnicama zmagovalk Janjo Perme Hajdinjak in Valerijo Karnežo). 


A marec je mesec, ko je nujno, da se sliši še en glas. Glas vseh žensk, ki so ali so kadar koli bile zatirane, šikanirane, poniževane, nadlegovane, zlorabljene. Samo zato, ker so ženske. Morda se njihovi glasovi posamezno porazgubijo v naši družbi, ki še vedno dopušča nepravičnosti, a skupaj odmevajo jasno in lahko premikajo gore.

Pridružite se nam nocoj v vseslovenski akciji #nisisama, ko bomo združile moči in glasno izrekle »Dovolj!« Dovolj je bilo trenutkov, ko smo prenašale in dovolile nepravičnosti, samo zato, ker smo ženske. Nisi sama, nismo same. Ob 18. uri bomo s sporočilom #nisisama stopili na terase, balkone ali dvorišča in skupaj simbolično podprli gibanje. Sporočilo lahko napišete na list papirja, na dlan ali pa si na sliko profila naložite okvir s sporočilom #nisisama

Vabimo vas, da z nami delite tudi fotografije vašega sodelovanja, pošljite nam jih na naslov onaplus@delo.si