KUHAJMO ZA ZDRAVJE

Vabljeni na našo prvo kuharsko delavnico za ženske: zdravi obroki z zeliščarico Mirjam Grilc (samo še nekaj prostih mest)

Kako na preprost način pripravimo zdrave in polnovredne jedi dobrega okusa, ki podpirajo ženski organizem? Odgovori vas čakajo na naši kuharski delavnici 25. maja 2024.
Fotografija: Priznana slovenska zeliščarica Mirjam Grilc bo na naši prvi kuharski delavnici za ženske razkrila trike za zdrave in okusne jedi iz narave. Foto: Sonja Ravbar
Odpri galerijo
Priznana slovenska zeliščarica Mirjam Grilc bo na naši prvi kuharski delavnici za ženske razkrila trike za zdrave in okusne jedi iz narave. Foto: Sonja Ravbar

Ženske sodobnega sveta se pogosto znajdemo v začaranem krogu preobremenjenosti. Skrbimo, da je vse popolno v službi in doma, da je družina nahranjena in da so vsi zdravi, naši obroki pa so večinoma kar nekaj na hitro: rogljiček na poti v službo, kava za kavo, pa spet nekaj sladkega, ker se želodec med vsemi obveznostmi že preveč oglaša. V mladosti še nekako gre, a ko ženska prestopi prag štiridesetih let, se začne telo spreminjati in kilogrami se kopičijo. Potem so tu še priprave na poletje ...

Če ste ob zapisanem pomislili na besedo dieta, si oddahnite. Pot do zdravega in vitalnega telesa ni v stradanju, ampak v pravih sestavinah in jedeh, ki podpirajo dobro počutje. Katera so ta živila in kako jih pripraviti na preprost in okusen način, da jih bomo z veseljem vključili v vsakodnevno prehrano, pa boste drage bralke lahko spoznale na naši prvi kuharski delavnici za ženske, ki jo pripravljamo v sodelovanju s portalom Odprta kuhinja

Delavnico bo vodila priznana slovenska zeliščarica

Z nami bo kuhala priznana zeliščarica in avtorica Odprte kuhinje Mirjam Grilc z zeliščne kmetije Grilc na Šenturški Gori. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih blagovne znamke Aelita, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Za nas bo izpostavila nekaj zelišč in sestavin, ki še posebej podpirajo ženski organizem, ter jih pripravila v preprostih jedeh in napitkih za vsak dan. 

Mirjam Grilc je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako v prehrano vključiti zdravilna zelišča. Foto: Sonja Ravbar
Mirjam Grilc je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako v prehrano vključiti zdravilna zelišča. Foto: Sonja Ravbar

Komu je namenjena delavnica

Na delavnico vabljeni vsi, ki bi radi spoznali zdrave sestavine, ki podpirajo zdravje, ne redijo, nam dajo energijo, hkrati pa pomagajo pri ohranjanju vitke linije.

Prijave

Vaše prijave sprejemamo na naslov ok@delo.si.

Kdaj?

Sobota, 25. maj 2024, ob 10. uri (delavnica bo trajala do 4 ure)

Kje?

Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19 a, Ljubljana

 

Število mest: 10

Cena delavnice: 75 EUR

Cena vključuje:

napitek za dobrodošlico,

kuhanje jušne osnove (pomen juhic za vitalnost),

namaz z zelišči,

grenivkina limonada s hrenom,

mesno-zelenjavna jed,

zeliščna juha,

tortilja iz kvinoje in leče,

solata s prelivom iz semen,

sveži stiskanec iz zelenjave, ki ga bodo udeleženke odnesle domov,

ličen predpasnik Odprte kuhinje. 

Preberite še:

V prodaji