Najboljše povabilo

Oditi z nekom na kavo je fraza in rutina, ki se lahko prehitro prelevi v dolgčas. Zakaj ne bi namesto znane kavarne in vrveža v njej za spremembo izbrali gozda in si kar tja v termovki prinesli toplega okusnega čaja? Bolj drzni ljubitelji avtohtone narave lahko v vročo vodo potopijo sveže natrgane smrekove iglice. Zaradi edinstvenega aromatičnega okusa, pomirjajočih zvokov narave, svežega zraka, naravne svetlobe ter obdajajočega rastja bomo zadovoljili vse čute.

Šepetanje pitni vodi

Po tradicionalnem indijskem verovanju pitne vode ni pametno popiti takoj, ko priteče iz pipe, temveč je treba malce počakati. Poglavitni razlog je, da ima voda spomin in se v njej ohrani zmedenost, ko pod pritiskom pripotuje iz globin. Znanstveno dokazano je bilo, da delci vode pod vplivom čustev, denimo med poslušanjem določene glasbe, spremenijo obliko. Morda res ni odveč, če nepogrešljivi tekočini pred požirkom prišepnemo kaj lepega.

Preberite še: Razstrupimo se s semeni in zelišči

Pozimi ne skrajnostim

Ne le kakovostna pitna voda, ledvicam prav tako pomaga odvajati strupe primerna prehrana, ki se ujema z letnimi časi. Zima ni popolna za radikalno očiščevanje telesa, saj je v naravi to obdobje hibernacije oziroma kopičenja energije, ki jo je treba dopolniti. V hladnejših dneh zato posegajmo po več kuhane zelenjave, tudi morskem rastlinju, polnozrnatih jedeh, rižu in si privoščimo močnejše začimbe, kot so ingver, cimet in nageljnove žbice.

Malo tišine, prosim!

Namesto glasnega koncerta in odhoda v kino, kjer se na platnu vrtijo vse vrste neumnosti od cenene spolnosti do vzbujanja pohlepa in brezplodnih iluzij, se odpravimo med drevesa. Ni nam nujno treba pobegniti iz urbanih središč vgozd, bolje kot nič je sprehod po mestnem parku ali manj obljudenih poteh ob rekah, jezerih in morju. Cilj je, da najdemo kar najbolj mirne kotičke, kjer lahko pozabimo na večino skrbi oziroma lažje najdemo rešitve za težave.Ločitev od mobitela

Ne le pesticidi, kemikalije, izpušni plini, težke kovine, po novem raziskovalci onesnaženja opozarjajo tudi na vse bolj škodljivo sevanje, ki ga oddajajo za mnoge povsem nepogrešljivi mobiteli. Odvisnost od teh pa ni več šala, temveč skrb vzbujajoče dejstvo. V dobro sebe in svojih bližnjih določimo vsaj en dan v tednu, ko se kar najbolj ločimo od mobitela in počnimo, kar naj bi bilo človeško, torej negujmo pristne medosebne odnose brez tehnološko naprednih posrednikov.

Božansko spanje

Brez pravega počitka lahko pozabimo na učinkovito razstrupljanje in preprečevanje bolezni. Vsak najbolje pozna svoje telo, koliko ur potrebuje za regeneracijo, zato naj gre v posteljo pravočasno. Pred tem naj se ne nažira s težko hrano in ne gleda v zaslone, saj modrikasta svetloba dokazano povzroča manj kakovosten spanec ali celo nespečnost. Koristna navada, ki pripelje do božanskega spanja, je prha, med katero si predstavljamo, da z nas poleg umazanije odteka tudi vsa napetost.

Preberite še: 10 načinov, kako razstrupiti telo

Vstani s svoje desne!

Vsak ima svoje obrede za sprostitev ter posledično večjo umsko jasnost in občutek pomladitve na vseh ravneh. Nekateri to najdejo v plesu, v masaži ob prižganih svečkah, drugi pri branju odlične knjige pod toplo odejo ali med ustvarjanjem kuharskih mojstrovin. Pa če smo začeli z indijskimi mojstri, z njimi še končajmo – po njihovem prepričanju se je po počitku v horizontali treba obrniti na desno stran telesa in vstati iz tega položaja, saj nam bo to dalo največ zagona za nove podvige.