Hoja in kolena navznoter
Običajna in hitra hoja načeloma veljata za eno najbolj zdravih in varnih oblik gibanja, še sploh če ju izvajamo v naravi. Po drugi strani se med sproščenim vandranjem in skakljanjem po klancu gor ali dol dogaja, da posameznica stopa premalo nenadzorovano. Lahko denimo spušča kolena navznoter, zlasti če ima že po naravi noge malo na X. Prav opisani gibalni vzorec je potencialno uničevalen, zato se mu je treba izogibati.


Po sedenju kolo ali rolerji
Potem ko prvi del dneva presedimo, tudi v avtu ali avtobusu na poti domov, ni najbolj pametno, da potem sedemo na kolo oziroma smo prepognjeni na rolerjih – po možnosti še brez ščitnikov. Prav sedentarnost velja za enega najbolj zahrbtnih vzrokov trajnih poškodb sklepov, tudi kar zadeva zapestja in hrbtenico, posebno pri ljudeh s čezmerno telesno težo. Raje izberimo sproščajoč šport, med katerim stojimo na nogah, denimo tek, igre z žogo, ples in borilne veščine.Divjanje na trampolinu
Pretiravanje običajno ne prinese nič dobrega. Visoki poskoki in vragolije na trampolinu lahko škodujejo že mladim dekletom, kaj šele odraslim zrelim ženskam. Pri tem niso v nevarnosti zgolj posamezni sklepi in vezi, temveč se lahko zaradi silnega pritiska na medenično dno pojavi urinska inkontinenca. Tiste, ki se trampolinu kljub tveganju nikakor ne želijo odpovedati, naj preventivno vsak dan izvajajo vaje za krepitev medeničnega dna, tako imenovane keglove vaje.


Telovadba brez možganov
Pa če se sliši še tako trapasto, med telesno vadbo moramo sočasno spravljati v pogon tudi male sive celice. Prav zaradi ženske specifične zgradbe medeničnega obroča in posledične večje nagnjenosti k poškodbam je treba imeti ves čas v mislih, da ohranjamo poravnavo linije gleženj–koleno–kolk v čelni ravnini. To naj bo prva stvar, ki nam kravžlja možgane. Prav tako ne pozabimo na primerno ogrevanje ter sproščanje mišic oziroma regeneracijo.