1 Limona, že zjutraj 

Sadje je pametno uvrstiti na jedilnik že za zajtrk, ker dokazano krepi odpornost. S količino vendarle ne pretiravajmo, saj lahko hitro zaužijemo preveč sladkorja; sadež do dva sta povsem dovolj. Komur prija in dobro dene limona, naj si jo privošči iztisnjeno ter primešano topli vodi že na tešče. Okus je mogoče izboljšati z dobrim cvetličnim ali akacijevim medom.

2 Domači med, a varčno

V prodajalnah je na voljo ogromno vrst medu različnih proizvajalcev dvomljive kakovosti. Pred nakupom se zato prepričajmo o izvoru in podprimo poštene domače čebelarje. Glede na to, kako zelo se čebele trudijo v procesu pridelave medu, tudi njim izkažimo spoštovanje in bodimo varčni; v pijačo raje vmešajmo eno žličko kot dve. Pri kuhanju ga uporabljajmo ob izjemnih priložnostih.

3 Stara dobra semena zmagajo

Na vseh koncih sveta rastejo najrazličnejša, tudi manj znana živila, polna vitaminov in mineralov, a tista, ki smo jih vajeni jesti od mladih nog, nas ponavadi najbolj zadovoljijo. Pravo energijsko bombo najdemo v majcenih oziroma tankih semenih, kot so sončnična, bučna in tista, ki zrastejo na borovcih, bolj znana pod imenom pinjole.

4 Oljčno olje iz slovenske Istre

V boju za samooskrbo in obstoj evropskega kmetijstva je prav tako smiselno podpreti pridelovalce oljk in oljčnega olja iz slovenske Istre. Ne nazadnje ta maščoba sodi med najbolj cenjene, saj znanstveno dokazano pomaga ohranjati zdravo srce in kri. Namesto energijske tablice s sumljivimi aditivi vsake toliko pripravimo preprosto mešanico iz oljčnega olja, semen in malce medu.

5 Zelenjava, najbolje zelena

V zelenjavi zelene barve je ogromno magnezija, brez katerega ni zdrave presnove in krepkih mišic. Poleg solat priporočamo špinačo in kar največ svežih zelišč, kot so špinača, drobnjak, poprova meta in bazilika. Ta se imenitno ujame z oljčnim oljem, pinjolami, parmezanom in svežim česnom; iz teh petih sestavin nastane klasična okusna omaka za testenine – pesto genovese.