Medtem ko princ Harry z vojvodinjo Meghan in njunim prvorojencem Archiejem uživa zasebno praznično vzdušje v ZDA, sta princ William in vojvodinja Kate še vedno polno zaposlena s kraljevimi obiski na Otoku. V ponedeljek sta razveselila gledalce, ko sta nastopila v posebni BBC-jevi božični kuharski oddaji s priljubljeno britansko kuharico Mary Berry. A zakonca Cambridge nista bila le častna gosta oddaje, v treh dneh snemanja sta morala tudi zavihati rokave in Mary pomagati pri pripravi pijač in jedi.

Kate so najprej zaposlili z mešanjem koktajlov in vojvodinja je gostiteljici priznala, da ima s serviranjem pijač že izkušnje. Med študijem je namreč kratek čas delala kot natakarica. Delo je kmalu opustila in ko jo je Mary vprašala, ali je bila dobra pri strežbi, je Kate odgovorila: »Ne, bila sem grozna.«


Potem pa je rokave moral zavihati tudi William, skupaj s Kate sta namreč pekla in krasila božične rulade za prostovoljce dobrodelnih organizacij, ki praznike posvetijo pomoči potrebnim. Pri pripravi sta kraljeva zakonca vodili Mary in njena slaščičarska pomočnica, med Williamom in Kate pa se je vnela prava bitka, kdo bo spekel najboljšo sladico. Izkazalo se je, da vojvodinja ni prvič prijela za slaščičarske pripomočke, saj je rulado okrasila zelo spretno, kuharski zvezdi pa je priznala, da ima v knjižni zbirki tudi njene kuharice, ki jih poznajo tudi kraljevi otroci, ena prvih besed, ki jih je izgovoril princ Louis, je bila celo Mary Berry.

Preberite še: Zakonca Kate o zvezdniški kraji v njunem domu 

Tudi Williamu je šlo slaščičarsko delo dobro od rok in čeprav je princu pri zvijanju rulade na pomoč priskočila pomočnica, je Kate Mary zaupala, da se kraljičin vnuk znajde v kuhinji, predvsem mu leži priprava zajtrkov. Pravzaprav je veliko kuhal med študijem, je povedala Kate, pripravljal je jedi, kot so špageti po bolonjsko, vojvodinja pa je njegov trud povezovala s tem, da se je trudil osvojiti njeno srce. 

Zakonca Cambridge sta več kot očitno zelo pozorna drug do drugega, kar je v treh snemalnih dneh za kamero opazila tudi slavna kuharica. »Lepo ju je bilo opazovati,« je povedala. »Ko sta skupaj, se William ves čas dotika njene roke in jo gleda, kako se smeji, in tudi ona počne enako. Zelo ljubko je bilo, zato ker delujeta tako naravna,« se je raznežila Mary in še dodala: »Res sta pravi golobji par.« S primerjavo je ciljala na dejstvo, da so golobi monogamne ptice, ki si najdejo partnerja za vse življenje, kar je začutila tudi pri opazovanju kraljevih golobčkov: »Povsem jasno je bilo videti, da je William zelo ponosen na Catherine.«

Med oddajo je William tudi razkril, da svojo izbranko kliče s polnim imenom Catherine in ne Kate, kot to počne javnost. Vojvodinja pa je povedala, da je po princu prevzela božično tradicijo, da darila odpirajo že na božični večer, 24. decembra. 

Preberite še: 

Manca Čampa Pavlin: O tem, zakaj pred otroki ne smemo biti tiho 

8 idej za okrasitev v zadnjem trenutku