Dogodek se je pripetil v Kensingtonski palači, kjer sta princ William in njegova soproga vojvodinja Kate gostila slavje za dobitnike nagrade najstniški heroji, ki jo podeljuje BBC-jeva postaja Radio 1, kraja pa ni zrasla na pevkinem zelniku. Camila Cabello je v nedavnem radijskem intervjuju namreč priznala, da jo je k zločinu napeljal BBC-jev radijski voditelj Greg James, ki je bil prav tako prisoten na podelitvi. Pevko je izzval, da iz kraljeve rezidence odtuji svinčnik, Camila pa se ni mogla upreti njegovemu podpihovanju in je svinčnik skrila v torbico svoje matere, ki jo je spremljala na dogodku. 

Zviti voditelj je nato pevkine hitre prste šaljivo zatožil tamkajšnjemu varnostniku in osramočena zvezdnica zaradi pripetljaja vse do radijskega intervjuja z voditeljem ni mogla mirno spati. V etru je javno priznala svoj zločin in se opravičila zakoncema Cambridge, svinčnik pa je, kljub temu da je njena mati vztrajala, da ga morata vrniti, še vedno v njeni lasti. BBC je zabavno anekdoto seveda delil na Twitterju, kjer sta jo opazila tudi William in Kate ter pristavila še svoje mnenje. Zelo neformalno in nekraljevsko sta objavo komentirala z emojijem oz. čustvenčkom izbuljenih oči in pokazala, da imata tudi onadva smisel za humor. 

Ni pa to prvi pripetljaj v britanski kraljevi rezidenci, ki krši protokol. Legendarna igralca Dame Judi Dench in Sir Ian McKellen, oba nagrajena s kraljičinim viteškim redom, sta bila med obiskom njene rezidence Buckinghamske palače še posebno poredna. Ko sta se znašla v prestolni dvorani, sta si drznila sesti na kraljeva prestola, saj, kot je McKellen nato javno priznal v oddaji The Graham Norton Show, na spregled ni bilo žive duše. 


Preberite še: 

Kraljica ima dvojnico, ki ji pomaga pri kraljevih dogodkih 

Nekoliko manj drzne pa so bile kršitve protokola ob drugih zvezdniških srečanjih kraljeve družine. Glasbeniki, igralci, športniki in drugi vplivneži so se že večkrat spozabili in se v družbi članov britanske kraljeve družine obnašali bolj sproščeno, kot je to zapovedano. Denimo nekdanja prva dama Michelle Obama je, ko jo je obiskala kraljica, monarhinjo objela okrog ramen, podobno pa je storil tudi prvi zvezdnik ameriške košarke LeBron James, ki je med poziranjem za fotografijo v družbi Williama objel Kate. 

Foto: Reuters

Slovita urednica ameriškega Voguea Anna Wintour si med pogovorom s kraljico na londonskem tednu mode denimo ni snela velikih sončnih očal, ki so njen zaščitni znak, kar so poznavalci označili za skrajno nevljudno potezo. 

Foto: Reuters


Preberite še več o kraljevem protoklu: 

Zakaj vojvodinja Kate ne nosi barvnega laka? 

Katerega oblačila vojvodinja Kate ne bo nikoli oblekla? 

Kdo lahko nosi kraljevo tiaro?


Igralka Margot Robbie je na pobudo manekenke Care Delvingne, ki je prijateljica s princem Harryjem, za šalo poklicala rdečelasega prestolonaslednika in se pretvarjala, da je nekdo drug, igralka Allison Janney pa je vojvodinji Kate po nesreči rekla »ljubica«. 


Tudi prvi v vrsti za britanski prestol princ Charles je bil deležen že nedovoljenih dotikov. Glasbenik Ed Sheeran je med rokovanjem zgrabil še njegov komolec, morda najbolj drzna poteza pa je konec devetdesetih uspela eni izmed članic skupine Spice Girls. Gerri Helliwell je priznala, da je med skupinskim fotografiranjem Charlesa prijela za zadnjo plat. »Nisem uščipnila prinčeve zadnjice. Potrepljala sem jo,« je kasneje pojasnila medijem.