Izjemno pomembno je, da v gostilni Repovž svojo zgodbo o uspehu gradijo na kvalitetnih surovinah, ki v dobršni meri prihajajo iz domače zemlje. Človek v Šentjanž težko zaide naključno, a tukaj družina Repovž domuje že petsto let, gostinska dejavnost pa se iz roda v rod prenaša tristo let. Neverjetne številke, in kar je nedvoumno izjemno pomembno, pri njih stavijo na – družino. Ki je ustvarila tudi dom – za goste.
»Gostilna Repovž predstavlja družino. Predstavlja tradicijo, in to po več kot tristo letih obstoja. Predstavlja prostor, kjer se dobre duše navdahnejo, radovedni želodci pa potešijo. Je naš dom in bo to tudi v prihodnje. S celotno ekipo dihamo za skupen cilj, delimo naše vrednote med ljudi in ustvarjamo nove zgodbe.« Ta zapis, ki ga imate na vaši spletni strani, človeka naredi radovednega, kaj nekaj se v vaši družini »kuha« že tristo let. Kako bi na kratko povzeli moč in energijo, ki ju imate?
Mislim, da je pomembno povedati, da ta trenutek živimo pri hiši štiri generacije. Zelo ponosni smo, da smo štiri generacije sposobne živeti in delati skupaj. Z nami živijo moja tašča, trije otroci, snaha in vnuki. Hči Urška sicer ne živi na tej lokaciji ...
Ne bom vprašala, kakšen je vaš recept, temveč kako vam to uspeva. Vsi vemo, da takšno sobivanje ni preprosto.
Seveda ni, tudi ni tako idilično, ampak se da lepo živeti skupaj. Vendarle tudi skupaj delamo in živimo, skušamo pa vsaj malo ločiti posel od našega družinskega življenja. Ne uspeva nam v celoti, a to je naše življenje, ki se ga ne da docela ubesediti. Gostinsko življenje je malo drugačno, večkrat sem že prebrala, da je gostinski otrok drugačen od drugih otrok. In to je tudi res.
Predvidevam, da nekdo pač je vodja. In hierarhija mora obstajati. Tudi pozitivna avtoriteta.
Prva sta medsebojno razumevanje in medgeneracijsko spoštovanje. Potem je ...