Velika slovenska kuharica

Kraljeve rezine

Slovenska kulinarična zakladnica premore nešteto jedi, ki so jih kuhale že naše prababice, babice in mame. Recepti zanje so šli od ust do ust, pred 150 leti pa so bili prvič zbrani v Veliki slovenski kuharici, ki je do danes doživela že 30 izdaj. Preizkusite recepte, ki s pomočjo te kuharske biblije že desetletja prehajajo iz roda v rod.

Sestavine

  • 30 dag moke
  • 27 dag masla
  • 20 dag sladkorja v prahu
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • jajce
  • 1 dcl sladke smetane
  • 7 dag medu
  • 20 dag nalistanih mandljev
  • 10 dag marelične marmelade

Priprava

  1. 1V presejani moki razdrobi 20 dag masla, pridaj 10 dag sladkor v prahu z vaniljevim sladkorjem in jajce ter zgneti krhko testo.
  2. 2Zavij ga v folijo in daj na hladno za pol ure.
  3. 3Testo razvaljaj v obliki pekača, prenesi na pomaščen pekač in peci pri 180 °C 8 minut.
  4. 4Za nadev segrej sladko smetano, med, preostalo maslo (7 dag) in sladkor (10 dag), dobro mešaj; ko zavre, dodaj mandljeve lističe in pusti, da še enkrat zavre.
  5. 5Ohlajeno krhko testo namaži z marelično marmelado, po vrhu enakomerno namaži še vroč nadev, potisni še enkrat v vročo pečico in peci pri 200 °C 10 minut.
  6. 6Vroče pecivo nareži na manjše rezine in pusti, da se posušijo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE