Velika slovenska kuharica: Čokoladna srca

Slovenska kulinarična zakladnica premore nešteto jedi, ki so jih kuhale že naše prababice, babice in mame. Recepti zanje so šli od ust do ust, pred 150 leti pa so bili prvič zbrani v Veliki slovenski kuharici, ki je do danes doživela že 30 izdaj. Preizkusite recepte, ki s pomočjo te kuharske biblije že desetletja prehajajo iz roda v rod.
Fotografija:
Odpri galerijo

10 dag moke 13 dag masla 10 dag sladkorja v prahu 10 dag mletih orehov 2 rumenjaka sok pol limone 6 dag jedilne čokolade žlica olja
V presejani moki razdrobi 10 dag masla, dodaj sladkor v prahu rumenjaka, limonin sok in orehe ter zgneti testo. Na hladnem naj počiva eno uro. Nato ga razvaljaj 4 mm debelo, izreži srčke in jih peci pri 160 °C od 10 do 15 minut. Zgornji del oblij s čokoladnim oblivom: v vodni kopeli stopi čokolado in jo zmešaj s preostalim maslom (3 dag) in oljem.

Velika slovenska kuharica, Felicita Kalinšek, Cankarjeva Založba, 2018.

V prodaji