Velika slovenska kuharica: Čokoladna srca
Slovenska kulinarična zakladnica premore nešteto jedi, ki so jih kuhale že naše prababice, babice in mame. Recepti zanje so šli od ust do ust, pred 150 leti pa so bili prvič zbrani v Veliki slovenski kuharici, ki je do danes doživela že 30 izdaj. Preizkusite recepte, ki s pomočjo te kuharske biblije že desetletja prehajajo iz roda v rod.
Odpri galerijo
10 dag moke
13 dag masla
10 dag sladkorja v prahu
10 dag mletih orehov
2 rumenjaka
sok pol limone
6 dag jedilne čokolade
žlica olja
V presejani moki razdrobi 10 dag masla, dodaj sladkor v prahu rumenjaka, limonin sok in orehe ter zgneti testo. Na hladnem naj počiva eno uro. Nato ga razvaljaj 4 mm debelo, izreži srčke in jih peci pri 160 °C od 10 do 15 minut. Zgornji del oblij s čokoladnim oblivom: v vodni kopeli stopi čokolado in jo zmešaj s preostalim maslom (3 dag) in oljem.
Velika slovenska kuharica, Felicita Kalinšek, Cankarjeva Založba, 2018.
V presejani moki razdrobi 10 dag masla, dodaj sladkor v prahu rumenjaka, limonin sok in orehe ter zgneti testo. Na hladnem naj počiva eno uro. Nato ga razvaljaj 4 mm debelo, izreži srčke in jih peci pri 160 °C od 10 do 15 minut. Zgornji del oblij s čokoladnim oblivom: v vodni kopeli stopi čokolado in jo zmešaj s preostalim maslom (3 dag) in oljem.
Velika slovenska kuharica, Felicita Kalinšek, Cankarjeva Založba, 2018.
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.