Rižota s piščancem in bučkami
V času kalorične praznične hrane se prileže kak dan pojesti tudi kaj bolj običajnega. Ta rižota je prava izbira.
Odpri galerijo
3 skodelice piščančje jušne osnove
2 žlici masla
1 žlica olja
8 piščančjih beder
1 sesekljana čebula
2 strta stroka česna
2 skodelici riža
sol in mleti črni poper
3 naribane bučke
1/2 skodelice na pol prerezanih ameriških orehov
1/4 skodelice sveže naribanega parmezana
Jušno osnovo zlijte v ponev in jo zavrite. Nato naj na zmernem ognju počasi vre. Medtem v veliki ponvi segrejte maslo in olje, dodajte piščanca in ga počasi pecite 5 minut, da porjavi. Pri tem ga večkrat obrnite. Dodajte čebulo in česen ter med mešanjem kuhajte 2 minuti, da se čebula zmehča, vendar ne porjavi. Dodajte riž in med mešanjem kuhajte še 2 minuti, da se riž dobro prekrije z maslom. Rižu dodajte zajemalko jušne osnove in kuhajte, da se tekočina pokuha. Počasi dodajte jušno osnovo, dokler ne porabite polovice in riž ne postane kremast. Začinite ter dodajte bučke in ameriški oreh. Dodajte jušno osnovo in kuhajte, da rižota postane gosta, a ne oprijemljiva (približno 25 minut). Pazite, da je piščanec dovolj kuhan in da meso ob kosti ni rožnato. Primešajte parmezan in postrezite na toplem krožniku.
Za 4 osebe
Mamma Mia: Italijanske jedi, kot jih pripravi nona, Frank Bordoni, Tehniška založba Slovenije, 2012
Jušno osnovo zlijte v ponev in jo zavrite. Nato naj na zmernem ognju počasi vre. Medtem v veliki ponvi segrejte maslo in olje, dodajte piščanca in ga počasi pecite 5 minut, da porjavi. Pri tem ga večkrat obrnite. Dodajte čebulo in česen ter med mešanjem kuhajte 2 minuti, da se čebula zmehča, vendar ne porjavi. Dodajte riž in med mešanjem kuhajte še 2 minuti, da se riž dobro prekrije z maslom. Rižu dodajte zajemalko jušne osnove in kuhajte, da se tekočina pokuha. Počasi dodajte jušno osnovo, dokler ne porabite polovice in riž ne postane kremast. Začinite ter dodajte bučke in ameriški oreh. Dodajte jušno osnovo in kuhajte, da rižota postane gosta, a ne oprijemljiva (približno 25 minut). Pazite, da je piščanec dovolj kuhan in da meso ob kosti ni rožnato. Primešajte parmezan in postrezite na toplem krožniku.
Za 4 osebe
Mamma Mia: Italijanske jedi, kot jih pripravi nona, Frank Bordoni, Tehniška založba Slovenije, 2012
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.