EKSKLUZIVNO

Recept za poenostavljeno potico, na katerega prisega Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer nam je ekskluzivno zaupala, kako speči preprostejšo različico potice. Recept zanjo je dobila od prijateljice, pravi pa ji kar božični trojček.

Sestavine

  • Za testo potrebujemo:
  • 600 g moke
  • 1,5 dl mleka
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljevega sladkorja
  • 40 g kvasa
  • sol
  • 2 jajci
  • 100 g masla
  • 1dl sladke smetane
  • Za nadev z orehi potrebujemo:
  • 200 g mletih orehov
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 dl sladke smetane in malo ruma
  • Za nadev z lešniki potrebujemo:
  • 200 g mletih lešnikov
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 dl sladke smetane in malo ruma
  • Za nadev z makom potrebujemo:
  • 200 g mletega maka
  • 100 g sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane

Foto: Tatiana Vorona/Shutterstock in osebni arhiv

Priprava

  1. 1Vse sestavine ogrejemo na sobno temperaturo. Kvas zmešamo z žličko moke in žličko sladkorja in malo mlačnega mleka, pustimo vzhajati.
  2. 2Posebej zmešamo maslo, jajci, sladkor in sol. V skledo presejemo moko, dodamo vzhajan kvas, vse premešamo in dodamo ostale sestavine. Zamesimo testo in ga razdelimo na tri hlebčke. Počasi naj vzhajajo približno eno uro.
  3. 3Medtem pripravimo tri nadeve tako, da sestavine za vsak nadev posamično premešamo.
  4. 4Vsak hlebček razvaljamo in namažemo z enim nadevom.
  5. 5Zvitke položimo tesno drugega ob drugem, premažemo z maslom ali rumenjakom. Pustimo vzhajati še 20 minut, nato jih 40 minut pečemo pri 190 °C.
  6. 6Dober tek!
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE