Najbolj preprosta presna rulada z malinami in datlji

Se želite preizkusiti v presni kuhariji, pa ne veste, kako začeti. Tale recept za odlično poletno sladico ni nič kaj zahteven, kot bi mislili na prvi pogled. Vse kar potrebujete so dobre sveže sestavine in uspeh je zagotovljen.
Fotografija:
Odpri galerijo

500 g datljev za testov in 50 g datljev za nadev 250 g olupljenih mandljev mleti mandlji sredica 1 vaniljevega stroka ali 1 zavitek vaniljevega sladkorja ¼ žličke limonine lupinice ali 1 zavitek limoninega sladkorja 200 g malin
Datlje namočimo čez noč, nato jih dobro odcedimo. Lahko pa uporabimo že zmehčane datlje. V električnem sekljalniku (blenderju) zmeljemo mandlje, dodamo odcejene datlje, sredico vaniljevega stroka in nastrgano limonino lupinico. Vse skupaj zmeljemo, da se sestavine povežejo. Testo bomo najlaže razvaljali med dvema plastema papirja za peko, spodnji papir za peko potresemo z mletimi mandlji, da se med zvijanjem testo loči od papirja za peko. Razvaljamo ga na debelino pol centimetra. Za nadev v električnem sekljalniku (blenderju) zmeljemo datlje in maline. Če je nadev preredek, dodamo malo mletih mandljev. Sadni nadev namažemo po razvaljanem testu. Testo s pomočjo papirja za peko zvijemo v rulado. Damo jo v zamrzovalnik za 3 ure, da se strdi. Narežemo na rezine in postrežemo.

Ledene sladice, ČZD Kmečki glas, 2017

V prodaji