Naj vas malo zaščemi
V novi kuharski enciklopediji s preprostim naslovom Meso nas podučijo, kaj določen kos mesa sploh pomeni, kaj naj vprašamo mesarja in kako se pravilno lotimo priprave. K vsaki vrsti mesa so priloženi tudi recepti iz vsega sveta. Mi smo tokrat izbrali tistega, ki vas bo ogrel.
Odpri galerijo
- piščanec, približno 1,8 kg
- 285 g navadnega jogurta
- 2 žlici zmletih koriandrovih semen
- 1 žlica soli
Omaka:
- 2 žlici kuhanega masla ali gheeja
- 2 žlici garam masale
- 1 žlica karijevega praška
- 1 žlica zmlete kurkume
- 1 žlička zmletega laškega kumina
- 1 žlička kajenskega popra
- 1 žlička zmletega ingverja
- 1 žlička zmletih koriandrovih semen
- 500 g bele čebule, nakockane
- 4 stroki česna, strti
- 4 x 400-gramska pločevinka nakockanega paradižnika s sokom
- 250 ml sladke smetane
- 200 g sesekljanih koriandrovih lističev za okras
Pečico segrejemo na 180 ºC. Piščanca premažemo z jogurtom, položimo na pekač ter potresemo s koriandrom in soljo. V pečici pečemo 1 uro 30 minut oziroma toliko, da notranja temperatura piščanca doseže 75 ºC. Medtem v veliki kozici na zmernem ognju med vztrajnim mešanjem pražimo kuhano maslo in začimbe 1–2 minuti oziroma toliko, da porjavijo. Primešamo čebulo in česen, pokrijemo in dušimo 5–7 minut, da se čebula zmehča. Nato dodamo paradižnik s sokom vred in zavremo. Zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo 45 minut. Vmes občasno pomešamo. Piščanca vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi. Odstranimo mu kožo in kosti ter z vilicami rahlo natrgamo meso. Dodamo ga v omako in dobro premešamo. Nato dodamo smetano in počasi kuhamo še 5–7 minut. Kozico odstavimo z ognja, jed okrasimo s sesekljanim koriandrom in postrežemo vročo z rižem basmati.
6 oseb
Meso
Pečico segrejemo na 180 ºC. Piščanca premažemo z jogurtom, položimo na pekač ter potresemo s koriandrom in soljo. V pečici pečemo 1 uro 30 minut oziroma toliko, da notranja temperatura piščanca doseže 75 ºC. Medtem v veliki kozici na zmernem ognju med vztrajnim mešanjem pražimo kuhano maslo in začimbe 1–2 minuti oziroma toliko, da porjavijo. Primešamo čebulo in česen, pokrijemo in dušimo 5–7 minut, da se čebula zmehča. Nato dodamo paradižnik s sokom vred in zavremo. Zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo 45 minut. Vmes občasno pomešamo. Piščanca vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi. Odstranimo mu kožo in kosti ter z vilicami rahlo natrgamo meso. Dodamo ga v omako in dobro premešamo. Nato dodamo smetano in počasi kuhamo še 5–7 minut. Kozico odstavimo z ognja, jed okrasimo s sesekljanim koriandrom in postrežemo vročo z rižem basmati.
6 oseb
Meso
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.