Predstavitvena informacija

Popotnica Lara Kamnik: osupljive fotografije s potovanj

»Svet je velik in možnosti so neskončne.« To je vodilo mlade vplivnice Lare Kamnik, ki skupaj s partnerjem Urošem ustvarja čudovite potopisne objave.
Fotografija: Samsung Galaxy S23 Ultra vam bo omogočil, da bodo vaši poletni spomini resnično popolni. FOTO: iz osebnega arhiva Lare Kamnik
Odpri galerijo
Samsung Galaxy S23 Ultra vam bo omogočil, da bodo vaši poletni spomini resnično popolni. FOTO: iz osebnega arhiva Lare Kamnik

Laro in Uroša druži strast do potovanj in raziskovanj najrazličnejših kotičkov sveta. To svojo ljubezen sta že pred leti začela deliti tudi z javnostjo in že po prvih objavah ugotovila, da to lahko postane tudi zelo donosen posel.

Danes svoje objave delita z več kot 360.000 oboževalci, ki sledijo njunim številnim pustolovščinam. Od Evrope pa vse tja do najbolj oddaljenih krajev drugih kontinentov – njune osupljive fotografije s številnih potovanj privabljajo radovedneže in marsikoga tudi spodbudijo, da se odpravi na pot.

Uspeh izjemno uspešnega profila pa ni odvisen zgolj od premišljenega izbora destinacije, ampak predvsem od vrhunskih fotografij. In pri tem jima je v zadnjem obdobju v pomoč izvrstni novi Samsung Galaxy S23 Ultra, ki jima omogoča, da z lahkoto ujameta čudovite fotografije, in to tudi v najbolj zahtevnih razmerah.

Kako pravzaprav izbirata svoje destinacije in na kakšen način ustvarjata fotografije, ki se jih človek nikoli ne naveliča, preverite v kratkem pogovoru z Laro Kamnik.

Galaxy S23 Ultra je opremljen s kar 5000 mAh baterijo. FOTO: iz osebnega arhiva Lare Kamnik
Galaxy S23 Ultra je opremljen s kar 5000 mAh baterijo. FOTO: iz osebnega arhiva Lare Kamnik

Kako izbereš potovalne destinacije in katere dejavnike pri tem upoštevaš?

Trenutno me na destinacije večinoma zanesejo projekti, kadar pa z Urošem potujeva v lastni režiji, jih izbirava predvsem glede na lastne želje, vreme in čas, ki ga imava na razpolago. Hkrati rada stremiva k temu, da obiščeva nove kraje, kjer še nisva bila.

Kaj je naslednje na tvojem seznamu želja in kaj lahko pričakujemo na tvojem profilu v prihodnjih mesecih?

V prihodnjih mesecih z Urošem načrtujeva Ameriko, Egipt in Jamajko. Del poletja bova zagotovo preživela v Evropi (Italija, Grčija, Francija), ki so meni osebno najljubše destinacije v tem času leta. Visoko na seznamu želja so Havaji in Francoska Polinezija.

Kaj je po tvojem mnenju tisto, zaradi česar je destinacija popolna za zajemanje čudovitih spominov in fotografij?

Vsaka destinacija je edinstvena za zajemanje čudovitih spominov. Popolnost je zelo relativna. Za barvitost je npr. najlepša Indija, za belo-črne fotografije Islandija, za arhitekturo Oman, za živalski svet Galapaško otočje itd. Pri fotografiji pokrajine je vse odvisno od mehke svetlobe in čudovitih tekstur. Fotografija je umetnost, in kar jo naredi vznemirljivo in svežo, je raznolikost. Če je destinacija pestra, bo zajemanje čudovitih spominov in fotografij zelo olajšano!

Kako ti telefon pomaga ujeti nepozabne trenutke med potovanji?

Je zelo majhna in zmogljiva naprava, ki na potovanju zaseda zelo malo prostora, obenem pa je izredno priročna in na dosegu, da lahko vedno zajamem kak naključni trenutek, ki se zgodi hitro ali nepričakovano.

Vsi telefoni Galaxy S23 serije prinašajo izboljšane kamere, ki navdušujejo tudi najbolj zahtevne uporabnike. FOTO: iz osebnega arhiva Lare Kamnik
Vsi telefoni Galaxy S23 serije prinašajo izboljšane kamere, ki navdušujejo tudi najbolj zahtevne uporabnike. FOTO: iz osebnega arhiva Lare Kamnik

Med potovanji verjetno nimaš vedno polnilnika ali vtičnice za polnjenje pri roki. Imaš Galaxy S23 Ultra, ki se ponaša z baterijo 5000 mAh. Kako to zmogljivost baterije ti doživljaš v praksi?

Tako je, zmogljivost baterije je zame izrednega pomena, ker sem veliko na poti. Zaradi narave dela veliko časa preživim na telefonu in z gotovostjo lahko rečem, da sem navdušena, ker Samsung Galaxy S23 Ultra zdrži z lahkoto brez polnjenja ves dan.

Kako usklajuješ pripravo in deljenje svojih izkušenj s tem, da ostaneš prisotna v trenutku in uživaš na potovanju?

Zajemanje trenutkov je danes zelo hitro in preprosto, prav tako montaža in deljenje. Proces dandanes je v primerjavi s procesom pred leti dosti hitrejši, tako da na potovanju vedno ostane dovolj časa tudi za sprostitev in uživanje.

Koliko časa ti vzame priprava popolne fotografije ali videoposnetka, urejanje objav, komunikacija s sledilci in kako ti pri tem pomaga tvoj telefon Galaxy S23 Ultra?

Težko bi posplošila, saj je zelo odvisno, za kakšen video/fotografijo gre. Samsung Galaxy S23 Ultra pri tem zagotovo igra zelo pomembno vlogo, sploh zaradi same kakovosti posnetkov, ki je pri socialnih medijih ključna.

Si večletna uporabnica pametnih telefonov Samsung, zato dobro poznaš naprave. Kakšen je tvoj splošni vtis o novem telefonu Samsung Galaxy S23 Ultra? Zakaj bi ga priporočila drugim?

Pri Samsungu Galaxy S23 Ultra mi je všeč dizajn in njegove linije. Je zelo eleganten, hiter, kompakten in vzdržljiv telefon, kar je zame izrednega pomena. Znova so me impresionirale kamera in njena kakovost ter ostrina slik in posnetkov. Je veliko bolj vsestranska in ustvarjalno svobodna kot kateri koli drug pametni telefon, ki je danes na voljo. Tudi baterija je, kot rečeno, izjemno vzdržljiva, kar pride prav vsakomur, ki preživi veliko časa na telefonu ali na poti. Priporočila bi ga vsem, ki želijo izkoristiti izboljšano kamero (200 MP v primerjavi s predhodnikom, ki je imel 108 MP kamero) ali 8K video zmožnosti. Zagotavlja tudi impresivno količino stabilizacije – celo pri 10-kratnem zoomu!

Galaxy S23 serija omogoča hitro samodejno ostrenje in izjemno kamero za selfije Super HDR. FOTO: iz osebnega arhiva Lare Kamnik
Galaxy S23 serija omogoča hitro samodejno ostrenje in izjemno kamero za selfije Super HDR. FOTO: iz osebnega arhiva Lare Kamnik

Katere funkcije telefona se ti zdijo najbolj uporabne za fotografiranje in snemanje videoposnetkov na potovanjih?

Sama najraje uporabljam PRO način, saj imam tako popolno kontrolo nad sliko/posnetkom – zadnje čase sem velika oboževalka optičnega zooma (3x), saj poveča ozadje, subjekt pride veliko bolj do izraza in mi daje svobodo kreative. Zelo všeč mi je tudi fotografija v načinu »pokončno«, pri katerem sam izbereš moč učinka zameglitve ozadja.

Ali uporabljaš kakšno posebno aplikacijo za urejanje fotografij in videoposnetkov na telefonu Galaxy S23 Ultra, ki bi jo priporočila?

Večino slik urejam kar v Lightroomu na telefonu, in sicer uporabljam svoje filtre. Za montažo videoposnetkov pa uporabljam aplikacijo VN in prav tako svoje filtre.

Sicer je znotraj Samsung galerije priročen način »Ustvari kino« za obrezovanje in povezovanje različnih posnetkov ter dodane prehode, besedilo in glasbo. Je zelo preprost za uporabo!

Je zate pomembno, da je telefon narejen trajnostno in iz recikliranih materialov, kot je tvoj Galaxy S23 Ultra? Zakaj?

Seveda, kar koli pripomore k manjšemu ogljičnemu odtisu, daje nekoliko boljši občutek pri uporabi in Samsung je v tej smeri naredil zagotovo zelo velik korak.

Samsung Galaxy S23 Ultra kot najboljši partner na potovanjih

Ne dovolite, da bi bili vaši spomini le bleda različica resničnosti. Samsung Galaxy S23 Ultra vam zagotavlja, da bodo vaše fotografije vedno brezhibne – končno boste lahko v svoj objektiv ujeli tudi nočne panorame, oddaljene razglede ali najbolj osupljive podrobnosti obiskanih destinacij.

Samsung Galaxy S23 Ultra vas bo navdušil tudi, ker vas zaradi izjemne baterije ne bo pustil na cedilu, hkrati pa vam bo omogočal ultra hitro multimedijsko izkušnjo. Nič več ne more zavirati vaše ustvarjalnosti!


Izkoristite akcijo: glejte YouTube brez prekinitve

Zagotovite si do 4 mesece popolnih videoužitkov. Aktivirajte telefon iz serije Samsung Galaxy S23 (S23, S23+ ali S23 Ultra) do 2. 3. 2024 in izkoristite do 4 mesece brezplačnega YouTube Premium. Ponudbo lahko izkoristite do 2. 4. 2024.

   
   

Več o ponudbi preverite tukaj.


Naročnik oglasne vsebine je Samsung

V prodaji

Ne spreglejte