»Zame je najboljša hrana domača. Pripravljena z ljubeznijo,« je nedvoumna pustolovka po duši in predana prostovoljstvu, saj se šola za delo v društvu Hospic. »Doma pridelane, po možnosti ekološke sestavine dajo čisto drugačen okus kot industrijske,« poudari brez vsakega dvoma. »Najraje imam prefinjeno prepletajoče se okuse iz kakšne dobre restavracije, kot je hiša Torkla v izolskem zaledju. Tudi ko kuham sama, se potrudim, da uporabljam dobre začimbe in kaj tudi poustvarim brez posebne priprave, da je potem hrana zares okusna.« 

Prisega na domače sestavine. Foto: TV3

Ne mara kuhati napol 

Glede na njen slog prehranjevanja ima sadje in zelenjavo vedno pri roki oziroma se zmeraj najdeta v hladilniku. »Zelo rada dobro jem. Če rad res dobro ješ, menim, da znaš dobro prepoznati okuse, zaradi česar jih potem v lastni kuhinji, ko si vzameš čas za kuho, znaš uporabiti. Še vsi, ki so pokusili, kar sem skuhala, so rekli, da je dobro. Kadar kuham, se temu res posvetim z vso energijo in medtem ne počnem nič drugega. No, razen poslušam glasbo, pojem in plešem,« razkrije atmosfero, ki dvigne. »Ker pa mi za kaj takega velikokrat zmanjka časa, raje ne kuham, kot da bi to počela napol. Je pa tudi res, da je veliko lažje kuhati še za koga, ne le zase.« 

Živela sem sama z mamo, ki ni pripravljala denimo mlečnega riža ali goveje juhe, zato imam v spominu shranjene drugačne okuse otroštva. Ona je vedno imela bolj eksotično kuhinjo. 

Kljub laktozni intoleranci se ne odreče siru 

Ingrid Ulaga že dobrih šest let od mesa uživa samo perutnino in morsko hrano. Zaradi laktozne intolerance ne posega po mleku in mlečnih izdelkih. Oziroma čim manj. »Dobremu siru se ne morem upreti,« ne skrije, da se pusti zapeljati skušnjavi. »Hrana je za mojo dušo vse. Jem vsaj petkrat na dan. Vedno malo po malo. Ljudje pravijo, da si to, kar ješ. In s tem se strinjam.«  

Je velika ljubiteljica konj, zato ne je drugega mesa kot perutnino in morsko hrano. Foto: osebni arhiv

Zmagovalna je babičina kuha 

In kaj je njena najljubša jed? »Živela sem sama z mamo, ki ni pripravljala denimo mlečnega riža ali goveje juhe, zato imam v spominu shranjene drugačne okuse otroštva. Ona je vedno imela bolj eksotično kuhinjo. Najbolje na svetu pa zame kuha moja babica po očetovi strani. Vse tri s sestricama smo imele najraje njen golaž oziroma obaro z 'vaseršpacli', krompirjeve cmoke z marelicami ali govejo juho s fritati. Sama hrano pripravljam bolj po trenutnem navdihu in glede na to, seveda, kaj imam v hladilniku,« še zaključi. 

Morda vas zanima tudi ---> Božič v Beli hiši: Med okraski tudi Melania in Donald