Ljudje zaradi novega načina življenja in fleksibilnega delovnika v zadnjih letih vse več časa preživimo doma, kjer si želimo prav v vsakem bivalnem prostoru zagotoviti maksimalno udobje in pristno estetiko.

V podjetju Odeja Škofja Loka v letu 2022 praznujemo častitljivo 90-letnico obstoja in smo na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj in prepoznavanja smernic za vas pripravili zadnje trende pri opremi spalnic, ki jih bomo opazili tudi v prihodnje.

  • Mehko udobje, ki sprošča

Že nekaj let prevladujejo 100-% naravni materiali, ki dihajo in nam zagotavljajo udobje ter spodbujajo kakovosten spanec. Ljudje se vedno bolj zavedamo pomembnosti naravnih, organskih in trajnih materialov, kar nakazuje, da se bodo tudi v prihodnosti 100-% naravna posteljnina, odeje in blazine vse bolj uveljavljale in nadomestile obstoječe materiale. Organski in naravni izdelki postajajo eden največjih trendov v opremljanju doma, in to zaradi več dobrih razlogov. Ne samo, da so organski proizvodi koristni za planet, podpirajo odgovornejši ekosistem in trajnostno okolje, glavna prednost je, da organska posteljnina preprosto pomeni boljši spanec. Vsekakor je eden od trendov prihodnosti skrb za zdravje in v hitrem tempu življenja bo dober spanec vedno bolj pomemben. Organska, udobna in mehka posteljnina bo nepogrešljiv del osnovne opreme vašega spalnega prostora.

  • Visoka kakovost spalnih izdelkov pred količino

Bolj kot kdaj so v prednosti trajnostni izdelki vrhunske izdelave, ki nam lahko služijo vrsto let. Uporabniki so pripravljeni za tovrstne izdelke plačati več, saj se zavedajo njihovih prednosti, udobja in predvsem prihranka na dolgi rok. Tudi v prihodnje bomo opažali potrošniško zmernost, saj bodo zelo kakovostne odeje, vzglavniki in posteljnina iz 100-% naravnih materialov zagotovili popolnoma drugo raven bivanja in spanja ter nam služili še vrsto let. Predvsem pa manjša potreba po pogosti menjavi spalne opreme pomeni manjše obremenitve za okolje, česar se bodo ozaveščeni potrošniki prihodnosti še kako zavedali.

  • Nepopolna popolnost dekoracije

Popolno ujemanje in simetrija vedno bolj izgubljata naklonjenost pri dekoraciji. V ospredje prihaja mešanje slogov, vzorcev in tkanin, ki v spalnico vnesejo harmonijo barv in ji povrnejo pristnost. Ljudje si želijo izraziti edinstvenost tudi v spalnem prostoru in ga opremiti na način, ki bo izražal njihovo osebnost in avtentičnost. Spalna dekoracija bo popolnoma prilagojena potrošniku, ki bo s slogi, barvami in materiali izražal samega sebe. Spalnica bo tako prostor popolne domačnosti, ki bo uporabnike sproščeno zazibal v miren in trden spanec.

  • Trajnostni materiali

Vedno bolj ozaveščeni uporabniki želijo spalne izdelke, s katerimi bodo hkrati poskrbeli za kakovost življenja, pa tudi za zdravje našega planeta. Tkanine prihodnosti bodo tako popolnoma organskega izvora, standard bo pogojen s prestižnim certifikatom GOTS, ki predstavlja najvišje okoljske in etične standarde pri proizvodnji tovrstnih izdelkov. Značilnosti 100-% organskih spalnih izdelkov oziroma organske posteljnine so predvsem popolnoma naravni, umirjeni barvni odtenki, saj gre za minimalno uporabo barvnih pigmentov in kemikalij pri njihovi izdelavi. Prednost tega je manjša obremenitev okolja in pa seveda zdravju prijazni izdelki, ki so primerni tudi za tiste z bolj občutljivo kožo ali alergijami. Ob vse večji ozaveščenosti uporabnikov bodo tovrstni izdelki počasi nadomestili podobne izdelke iz umetnih nerazgradljivih materialov.

  • Nežne teksture popolne narave

Ljudje se vedno bolj nagibajo k naravi, ki bo narekovala trende tudi v prihodnosti. Naravne oblike in materiali bodo lepo dopolnjevali dekoracijo spalnice v podobnem slogu. Nežne teksture organskih in naravnih izdelkov bodo samodejno vnesle v spalnico globino in dinamiko. Barvna shema spalnice bo lahko samo v enem barvnem odtenku, vendar jo bo ravno različnost tekstur naredila bogato in edinstveno.

  • Naravni in organski potiski posteljnine

Tudi vzorci na posteljnini se odmikajo od simetrije in natančnosti ter se ozirajo k organskim oblikam, ki spalnici dodajo posebno toplino. Zelo zanimivi pa so zagotovo abstraktni organski motivi, ki se ujemajo z najrazličnejšimi dekorativnimi slogi spalnic. Trendi prihodnosti pri izbiri posteljnine se nagibajo k naravnim organskim materialom, barvni potiski v nežnih odtenkih bodo lepo dopolnili naravne teksture tkanin. Zemeljski in topli nevtralni toni, zanimivi pastelni cvetlični odtenki bodo v spalnici pričarali pridih sveže pomladi prav v vsakem letnem času. Tako pastelna zelena kot tudi nežna nevtralno rožnata bosta priljubljena odtenka pri moških in ženskah.

Glavno vodilo pri trendih prihodnosti bo vrnitev k naravi in naravnim materialom, katerih zdravilne značilnosti nam bodo pomagale do boljšega spanca in počutja v spalnih prostorih, obenem pa bodo pripomogli tudi k bolj okolju prijazni proizvodnji in potrošnji tovrstnih izdelkov.

Izdelki Odeja so narejeni s srcem in veliko predanostjo, vse z namenom zagotoviti, da se ljudem ponudi le najboljše za njihovo zdravje ter obenem poskrbi tudi za estetiko lepo urejenega doma oziroma spalnih prostorov.

Odejini izdelki so na voljo v 9 trgovinah po Sloveniji in v spletni trgovini www.odeja.si.


Naročnik oglasne vsebine je Odeja Škofja Loka