Predstavitvena informacija

Pet nasvetov, kako oblačila in hišni tekstil pripraviti za topli del leta

Prihaja topli del leta, ko osvežimo garderobo in hišni tekstil. Pripravili smo pet koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali ohraniti svežino in kakovost tkanin.
Fotografija: FOTO: Samsung
Odpri galerijo
FOTO: Samsung

1. Globinsko čiščenje in pranje

Preden začnete uporabljati poletna oblačila in tekstil, poskrbite za temeljito čiščenje. Operite vse predmete, tudi tiste, ki so bili shranjeni čez zimo. Pri pranju oblačil uporabite program z visoko temperaturo, če to material dopušča, da uničite morebitne bakterije in pršice. Dodajte kis ali sodo bikarbono v pralni stroj za dodatno svežino in odstranjevanje vonjav.

2. Sušenje na svežem zraku

Kadar je le mogoče, oblačila in tekstil sušite na prostem. Sončna svetloba deluje kot naravni razkuževalec in pomaga osvežiti tkanine. Sušenje na svežem zraku prav tako zmanjšuje uporabo sušilnih strojev, kar je energetsko učinkovitejše in bolj nežno do vaših oblačil. Pazite le, da ne sušite oblačil predolgo na neposredni sončni svetlobi, saj lahko to povzroči bledenje barv.

3. Uporaba naravnih osvežilcev

Za ohranjanje svežine oblačil in tekstila uporabite naravne osvežilce, kot so sivka, cedrovina ali vrečke z zelišči. Te lahko postavite v omare in predale, v katerih shranjujete oblačila. Naravni osvežilci ne le da preprečujejo nastanek neprijetnih vonjav, ampak tudi odganjajo molje in druge škodljivce.

4. Pravilno shranjevanje

Pravilno shranjevanje je ključnega pomena za ohranjanje kakovosti oblačil in tekstila. Uporabite vrečke za shranjevanje, ki omogočajo dihanje, da preprečite nastanek plesni in vlage. Te vrečke so odlične za shranjevanje sezonskih oblačil, kot so zimski puloverji in plašči. Za dodatno zaščito pred škodljivci lahko uporabite tudi vakuumske vrečke.

FOTO: Samsung
FOTO: Samsung

5. Redno prezračevanje

Redno prezračevanje omar in predalov je pomembno za preprečevanje nastanka vlage in plesni. Vsake toliko časa odprite vrata omar in predalov, da omogočite kroženje zraka.

Zadnji nasvet pa je, da uporabljate kakovostne pralne in sušilne stroje, ki z naprednimi funkcijami zagotavljajo, da se poraba vode in energije med pranjem in sušenjem oblačil zmanjša na minimum.

Tehnologija Bubble Shot pri novih Samsung pralnih strojih razprši milnico v bobnu na oblačila, tako da jo potegne skozi obtočno črpalko. Tako se perilo zlahka prepoji, pralno sredstvo pa enakomerno prodre vanj, kar poveča splošno učinkovitost pranja. Tehnologija pomaga uporabnikom prihraniti vodo in čas cikla pri uporabi programa za bombaž. Porabi do 20 % manj vode kot običajni pralni stroji. Gostota pralnega sredstva v vodi se poveča, saj je količina enaka. To izboljša učinkovitost pranja, hkrati pa skrajša čas cikla pranja za do 25 %.

Poleg tega funkcija AI Wash uporablja pet različnih senzorjev za inteligentno prilagajanje učinkovitosti pranja za vsako polnitev, kar zagotavlja temeljitejše in učinkovitejše pranje.

Še ena funkcija, ki se izkaže pri pranju za izredno praktično, je QuickDrive™. Zmanjša čas pranja do 50 % in energijsko porabo do 20 %, ne da bi pri tem žrtvovala učinkovitost čiščenja. Boben QuickDrive™ ima zadnji del, ki se vrti neodvisno, kar omogoča hitrejše gibanje oblačil po njem ter s tem hitrejše in temeljitejše pranje.

Samsung pralni stroji so opremljeni s senzorji, ki zaznavajo težo perila in samodejno prilagodijo količino vode, potrebno za pranje. To ne samo da zmanjšuje porabo vode, ampak tudi povečuje učinkovitost pranja z zagotavljanjem, da je vsaka serija oprana z optimalno količino vode.

FOTO: Samsung
FOTO: Samsung

Tudi Samsung sušilni stroji so opremljeni z napredno tehnologijo, ki za optimizacijo postopka sušenja uporablja umetno inteligenco. Tehnologija toplotne črpalke zagotavlja, da so oblačila posušena energetsko učinkovito, cenovno ugodno in nežno. Tehnologija za segrevanje zraka namesto elektrike uporablja hladilno sredstvo in reciklira topel zrak, da porabi manj energije, s čimer si zasluži oceno energijske učinkovitosti A+++.

Priprava oblačil in hišnega tekstila za topli del leta je ključna za ohranjanje njihove svežine in kakovosti. S temeljitim čiščenjem, sušenjem na svežem zraku, uporabo naravnih osvežilcev, pravilnim shranjevanjem in rednim prezračevanjem lahko poskrbite, da bodo vaša oblačila in tekstil vse poletje ostali sveži in prijetni za uporabo. Upoštevanje teh nasvetov vam bo pomagalo prihraniti čas in energijo, hkrati pa bo zagotovilo, da bo vaš dom vedno prijeten in udoben.

Brez skrbi v prihodnosti: podaljšana garancija

V prihodnjih letih se lahko zgodi marsikaj, a z napravami Samsung imate eno skrb manj. Izbrani modeli bele tehnike in malih gospodinjskih aparatov so zdaj na voljo z razširjeno garancijo, ki vam zagotavlja mir in zanesljivost dolgo po tem, ko ste jih prinesli domov.

FOTO: Samsung
FOTO: Samsung

Za nekatere modele Samsung hladilnikov, pralnih in sušilnih strojev ter kombiniranih pralno-sušilnih strojev vam ponujamo petletno garancijo. Ta vključuje dve leti standardne in dodatna tri leta komercialne garancije. Prav tako velja triletna garancija za določene modele Samsung sesalnikov, ki so kupljeni v istem obdobju. Garancija vključuje dve leti standardne in eno leto dodatne komercialne garancije.

Več informacij o Samsung gospodinjskih aparatih in dodatni garanciji najdete tukaj.


Naročnik oglasne vsebine je Samsung

 

V prodaji

Ne spreglejte