Predstavitvena informacija

Kako nastane nakit, ki je med najdragocenejšimi na svetu

V srcu Dunaja, kjer tradicija sreča sodobno, se že od leta 1951 piše zgodba o izjemni umetnosti in večni lepoti.
Fotografija: FREYWILLE ni le blagovna znamka, je manifestacija umetnosti, kulture in neskončne strasti do lepote. FOTO: FREYWILLE
Odpri galerijo
FREYWILLE ni le blagovna znamka, je manifestacija umetnosti, kulture in neskončne strasti do lepote. FOTO: FREYWILLE

FREYWILLE, simbol luksuza in brezčasne elegance, presega meje običajnega nakita – ponuja unikatne umetniške stvaritve, ki združujejo zapletene tehnike izdelave z navdihom iz del svetovno priznanih mojstrov, kot so Claude Monet, Gustav Klimt in Vincent van Gogh.

Zgodba, ki išče navdih v stari obrti

Zgodba ekskluzivnega in prestižnega nakita FREYWILLE se je začela na polovici prejšnjega stoletja. Leta 1951 je podjetje ustanovila Michaela Frey, dvajset let pozneje pa se ji je pridružil še Friedrich Wille, ki je s svojo strastjo do umetnosti in kulture pustil velik pečat na razvoju in rasti podjetja, kot ga poznamo danes. V 80. letih prejšnjega stoletja, po smrti Michaele Frey, je Friedrich Wille kupil podjetje in ustvaril novega umetniškega duha FREYWILLE z angažiranjem mlade ekipe akademsko izobraženih umetnikov pod kreativnim vodstvom nadarjene Simone Grünberger, ki je pozneje postala njegova žena.

Zakonca še danes bdita nad razvojem in izdelavo tega prestižnega nakita, ki v sebi skriva prav posebno obdelavo in prepoznavno zunanjost, ki je postala sinonim za glamur in brezčasno eleganco. Spoznajte, kako nastaja nakit FREYWILLE, in se prepričajte o njegovi izjemni ekskluzivnosti.

FOTO: FREYWILLE
FOTO: FREYWILLE

Tehnologija, ki presega meje

FREYWILLE postavlja popolnoma nove standarde na trgu nakita z vztrajanjem pri absolutni umetniški pristnosti. Proces razvoja kolekcije traja do dve leti – v ozadju je veliko raziskovalnega dela in obsežna kreativna zasnova s številnimi skicami z mnogoterimi barvnimi detajli.

FOTO: FREYWILLE
FOTO: FREYWILLE

Pristni slog FREYWILLE na popolnoma nov način združuje umetnost poslikave z visokokakovostno tehniko žganja emajla. Gre za inovativno tehniko fuzije 18-karatnega zlata v prahu z emajlom, s katero dosežejo izjemno obstojnost in sijaj vsakega kosa nakita. Tehnika emajliranja FREYWILLE izhaja iz tradicionalne ročne poslikave nakita iz 18. stoletja, ko je bila vsaka barva posebej nanesena in posebej žgana na točno določeni visoki temperaturi. V studiu FREYWILLE je vsak izdelek ročno poslikan.

Med kreativnim ustvarjanjem prepoznavnega dizajna umetniki FREYWILLE izdelujejo skice v tehniki gvaš. Najtežji in najpomembnejši del v procesu izdelave nakita je prenos teh skic na pripravljen emajl, brez kakršne koli spremembe v bogatih odtenkih močnih barv, pri tem pa ohraniti vse podrobnosti dizajna, enakega originalni skici.

FOTO: FREYWILLE
FOTO: FREYWILLE

Iz številnih originalnih skic z barvami gvaša so izbrana le popolna umetniška dela, ki jih bodo prenesli v oblikovanje na emajlu – steklenem materialu, pomešanem s posebnimi dodatki.

Mešanico steklenega prahu in mineralov zdrobijo s porcelanastimi kroglicami in vodo v mlinu, dokler ne dobijo emajlirne paste. Ta postopek se izvaja za vsako barvo emajla posebej, v natančnih in ponovljivih razmerjih. Formule teh mešanic so skrbno varovana poslovna skrivnost, saj poskrbijo za edinstven sijaj barv, ki nikoli ne zbledijo.

FOTO: FREYWILLE
FOTO: FREYWILLE

Nanos dizajna se začne z osnovnim slojem 24-karatnega rumenega ali belega zlata v prahu, ki se ročno nanese in stopi po posebnem postopku. Nato se, tako kot kamenčki v mozaiku, druga za drugo nanesejo čudovite barve.

Ko nanesejo vse barve, se številni sloji na emajlu združijo in povežejo s posebnim postopkom žganja, imenovanim dekorbrand. Po žganju je vsak posamezen kos emajla skrbno spoliran in dodelan z natančno ročno poslikavo ter nato še enkrat žgan.

Končno so čudovito obarvane dragocene emajlirane ploščice ročno nameščene med okvirje za nakit iz 24-karatnega pozlačenega, prevlečenega z rodijem in paladijem, ali 18-karatnega čistega zlata. Po strogem nadzoru kakovosti je mala umetnina pripravljena na svojega prihodnjega lastnika – strastnega ljubitelja nakita, kulture in umetnosti.

Umetnost in eleganca se zlijeta v eleganten in inovativen nakit

FREYWILLE z vsakim svojim kosom nakita pripoveduje zgodbo o zgodovinskih umetnostnih obdobjih, prelomnih trenutkih in velikanih slikarstva. Njihov nakit ni le modni dodatek, ampak nosilec kulture, zgodovine in globljega pomena. S posebnim poudarkom na ročni izdelavi in emajliranju FREYWILLE prenaša umetnost na popolnoma novo raven, pri čemer vsak kos nakita postane miniaturna mojstrovina.

Zbirke nakita temeljijo na humanistični filozofiji ali presenetljivih temah, kot so narava, bogastvo kulturne dediščine in njene resnične nematerialne lastnosti.

FOTO: FREYWILLE
FOTO: FREYWILLE

Vsaka kolekcija FREYWILLE je svojevrsten poklon umetniškim genijem in njihovim delom. Od impresionistične lepote Monetovih vrtov do Klimtove dekorativne umetnosti – nakit FREYWILLE prenaša duha teh mojstrov v vsakdanje življenje, omogoča, da nosite umetnost in delite njeno lepoto s svetom.

FREYWILLE ni le blagovna znamka, je manifestacija umetnosti, kulture in neskončne strasti do lepote. Vsak kos njihovega nakita je most med preteklostjo in sedanjostjo, umetnostjo in modnim dodatkom, ki nosi globoko sporočilo in čustveno vrednost. Z obiskom butika FREYWILLE ali njihovega spletnega mesta občudujemo ne le nakit, temveč tudi umetniško delo, ki presega čas in prostor. FREYWILLE tako vodi v svet, kjer je lepota večna, umetnost neskončno navdihujoča. V tem svetu, kjer se tradicija sreča z inovacijo, je FREYWILLE več kot znamka, je dediščina, ki združuje ljubitelje umetnosti, kulture in neizmernega okusa po vsem svetu.


Naročnik oglasne vsebine je FREYWILLE

V prodaji

Ne spreglejte