Predstavitvena informacija

Kako izbrati popolne potovalne kovčke za vaše potovanje

Vsako potovanje je lažje s pravimi potovalnimi kovčki, ki bodo ob vas na vaši pustolovščini.
Fotografija: FOTO: Envato Elements
Odpri galerijo
FOTO: Envato Elements

Da boste izbrali prave potovalne kovčke, ki bodo ustrezali vašim potrebam, v nadaljevanju preverite nekaj preprostih nasvetov.

Kakšno velikost izbrati?

Potovalni kovčki so dostopni v različnih velikostih. Premislite o tem, koliko časa boste na potovanju in koliko oblačil boste potrebovali. Če gre za krajše poslovno potovanje ali romantični pobeg med vikendom, se lahko odločite za potovalne kovčke, ki so s svojimi dimenzijami primerni za ročno prtljago pri večini priljubljenih ponudnikov letalskih kart. Tako boste dodatno privarčevali pri letalskih kartah, boste pa vseeno imeli dovolj prostora, da s sabo vzamete vse, kar potrebujte.

Če pa potujete za dlje časa, se vsekakor odločite za nekoliko večje potovalne kovčke, v katerih boste lahko shranili vse, kar boste potrebovali, tudi če boste odsotni nekoliko dlje časa. Lahko pa se odločite tudi za set potovalnih kovčkov, da boste imeli različne velikosti in boste v trenutku potovanja lahko izbirali na podlagi destinacije, trajanja potovanja in vremenskih razmer. Tako si boste prihranili kar nekaj časa in energije, saj boste imeli dovolj časa za načrtovanje potovanja in ne boste namenjali svojega časa za izbiro potovalnega kovčka, ki vam bo potreben tisti trenutek. Pestra ponudba modernih potovalnih kovčkov na https://eobutev.si/c/dodatki/kovcki vas bo gotovo navdušila.

Kakšen material je primeren za potovalne kovčke?

Če veliko potujete z letalom, je priporočljivo, da so vaši potovalni kovčki izdelani iz trših materialov, ki bodo z lahkoto preživeli letalske transporte in številna prestopanja. Če se odločite za nekoliko bolj mehke potovalne kovčke, obstaja verjetnost, da bodo med potovanjem počili, saj se na letališčih naši potovalni kovčki pogosto znajdejo v situacijah, ko se z njimi ne ravna prav nežno. Zato je izbira trših kovčkov zelo priporočljiva, saj vam bo njihova trpežnost z večjo varnostjo zagotavljala, da bodo z vami čez celo potovanje. Se pa tako izognete tudi zagati, da boste na izbrani destinaciji ponovno morali izbirati kovček, s katerim boste potovali nazaj domov, ker vaš potovalni kovček ni preživel potovanja. Preostale torbe ali nahrbtniki so lahko iz bolj mehkih materialov, vendar bo za izbiro potovalnih kovčkov bolj primerna izbira trd in trpežen material.

FOTO: Envato Elements
FOTO: Envato Elements

Ali v potovalnem kovčku potrebujemo predal za računalnik?

Zelo priporočljivo je, da računalnike, denarnice in modne dodatke, kot so sončna očala, nosite v posebnih torbah ali nahrbtnikih. Če jih boste pustili v potovalnem kovčku, obstaja možnost, da se bodo poškodovali med letalskimi transporti. Ko na https://eobutev.si/c/dodatki/soncna-ocala izberete popolna sončna očala, zagotovo ne boste želeli, da se zlomijo, še preden priletite na izbrano destinacijo. Zato jih raje imejte s seboj v svoji ročni torbi, saj boste tako bolj prepričani, da se jim ne bo zgodilo nič. Še en dodaten razlog, da sončna očala, denarnice, računalnike in dokumente nosite v svoji ročni torbi ali nahrbtniku, je varnost. Tako boste lahko mirni, da so vsi vaši dragoceni predmeti vedno ob vas. S tem so tudi možnosti, da vaše dragocenosti izginejo, veliko manjše. Ob tem je ročna torba veliko boljša izbira kot nahrbtnik, saj obstaja možnost, da ne boste niti začutili, če vam nekdo odpre nahrbtnik, ko ste na letališču ali čakate javni prevoz.

Za dodatno varnost denarnico shranite v posebnem oddelku znotraj torbe. Potovalni kovčki pa naj bodo za oblačila, obutev in drugo prtljago, ki jo boste nosili s sabo. Če se ob potovalnih kovčkih želite počastiti tudi z novo denarnico, preverite zanimive informacije v članku Denarnica – popolno darilo zanj in zanjo. Preverite, kako najti elegantno in stilsko denarnico. Tako boste na naslednje potovanje odšli popolnoma pripravljeni na sveže pustolovščine, ki so pred vami.


Naročnik oglasne vsebine je Modivo

V prodaji