Predstavitvena informacija

Colmar praznuje 100 let presežkov v športni inovativnosti

V Sloveniji je Colmar postal sinonim za vrhunska športna in prostočasna oblačila, obutev in dodatke najvišje kakovosti.
Fotografija: Foto: Colmar
Odpri galerijo
Foto: Colmar

Kaj ta častitljivi jubilej pove o podjetju, ki je vse od začetka do danes v stoodstotni lasti družine Colombo? Nikoli v tem času se ni zgodilo, da bi se proizvodnja in prodaja ustavili. Upravičeno bi se lahko. V tridesetih letih prejšnjega stoletja zaradi svetovne finančne krize, pozneje druge svetovne vojne. Tudi pravkar končana pandemija bi bila lahko usodna. Ikonični Colmar je turbulentnim obdobjem kljuboval z veliko sposobnostjo prilagajanja svojih proizvodnih procesov danim razmeram in z inovativnostjo. Vzrok za izbiro pravih odločitev je bila ob ključnih mejnikih velike rasti podjetja tudi intuicija. Zdaj Colmar uspešno vodi že četrta generacija.

Prva ergonomska obleka za smučarje na svetu je Colmarjeva

Ko sta sveže poročena zakonca Irma in Mario Colombo leta 1923 v Monzi ustanovila podjetje Colmar, prvi izdelki niso bila oblačila, temveč klobuki in gamaše, za tisti čas pomemben modni dodatek k moški obleki. Podjetnost ju je vodila v ustvarjanje delavskih kombinezonov iz odpadlih bombažnih tkanin za zaposlene na bencinskih črpalkah. Daljnosežne učinke neslutenega pozicioniranja na piedestal športnih oblačil pa je sprožila Irmina kreacija v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Ustvarila je prvo ergonomsko in aerodinamično obleko v zgodovini in s tem za vedno povezala Colmar s snegom in vrhunskimi smučarji. Obleka je legendarnemu italijanskemu smučarju Zenu Colòju omogočila, da je osvojil zlato medaljo v smuku na olimpijskih igrah v Oslu leta 1952. Navdih za obleko je Irma, po poklicu šivilja, črpala iz ženskega steznika.

Irma Colombo, kreatorka prvih ergonomsko oblikovanih oblacil na svetu. Foto: Colmar
Irma Colombo, kreatorka prvih ergonomsko oblikovanih oblacil na svetu. Foto: Colmar

Ikona smučanja po vsem svetu

Stvaritve ekipe oblikovalcev prestižne blagovne znamke Colmar presegajo modno galaksijo s tehnično daleč najbolj izpopolnjenimi smučarskimi oblačili tudi danes. Vse od petdesetih let prejšnjega stoletja oblikovalci tesno sodelujejo z vrhunskimi športnicami in športniki. Pri razvoju oblačil prisluhnejo njihovim idejam in jih dosledno upoštevajo. Pod uradnim pokroviteljstvom Colmarja smuča slovenska alpska smučarska reprezentanca, poleg nje seveda tudi italijanska in francoska. 

Inovativni Colmar v zadnjih dvajsetih letih navdušuje z urbano modo, prostočasnimi oblačili, obutvijo in modnimi dodatki najvišje kakovosti.

Foto: Colmar
Foto: Colmar
Foto: Colmar
Foto: Colmar


Naročnik oglasne vsebine je Bora d.o.o.

V prodaji