Štiriintridesetletni Tržičan Košir ima Pyeongchang v dobrih spominih, lani je tam namreč na olimpijskih igrah osvojil bronasto kolajno v veleslalomu. To je bila tretje olimpijsko odličje za deskarja, ki je pred tem srebro in bron pobral že v Sočiju. Današnja zmaga je njegova peta na tekmah svetovnega pokala. Prvič je slavil januarja 2013 v Bad Gasteinu, drugič na istem prizorišču leta 2015, preostali dve zmagi pa je zbral prav tako leta 2015 na Japonskem v Asahikawi. 


Foto: Tadej Regent


Na poti do zmage je Košir, v kvalifikacijah je postavil drugi čas, premagal Poljaka Oskarja Kwiatkowskega, Italijana Edwina Corattija, Avstrijca Andreasa Prommeggerja in Avstrijca Lukasa Mathiesa, ki je v velikem finalu vpisal drugo mesto, tretje pa je pripadlo Prommeggerju. 

Drugi slovenski favorit in svetovni podprvak Tim Mastnak je izpadel v osmini finala in bil na koncu deseti. Med ženskami je bila najboljša Čehinja Ester Ledecka, ki je v četrtfinalu izločila najboljšo Slovenko Glorio Kotnik, ki je konačal na šestem mestu. V Južni Koreji bo v nedeljo še ena veleslalomska tekma.