Sprejetje v dvorano slavnih rock'n'rolla (Rock and Roll Hall of Fame) v Clevelandu v ameriški zvezni državi Ohio velja za enega izmed najbolj prestižnih glasbenih dosežkov in le malokdo bi se branil tamkajšnjega članstva. Gre pavzaprav za muzej, posvečen najbolj vplivnim glasbenikom, producentom in umetnikom, ki so zaznamovali zgodovino te glasbene zvrsti, do vpisa pa so upravičeni tisti, ki so prvi album izdali pred najmanj 25 leti od prijave za članstvo. Za vstop v hram slavnih se vsako leto poteguje precej znanih imen, letos se jih je izmed 19 vanjo uvrstilo le šest, jazz in soul pevka Nina Simone, glasbenica Sister Rosetta Tharpe ter zasedbe Bon Jovi, Dire Straits, The Cars in The Moody Blues. Sicer pokojna Nina Simone še danes velja za eno najvplivnejših glasbenic 20. stoletja, ki je senzibilnost klasične glasbe vnesla v gospel in jazz. Bila je zagovornica rasne enakosti, ena njenih najbolj znanih pesmi je To Be Young, Gifted and Black. 
Še vedno dejavni ameriški rockerji Bon Jovi so s serijo nepozabnih uspešnic Livin' on a Prayer, You Give Love a Bad Name in Wanted Dead or Alive zasloveli v 80. letih prejšnjega stoletja. Z nastopi, polnimi pirotehnike, še vedno polnijo koncertne dvorane po vsem svetu, sedaj pa jih je končno doletela tudi čast, da se v dvorani pridružijo ostalim rock ikonam. Bon Jovi se sicer od običajnih dolgolasih članov metalskih zasedb razlikujejo po tem, da so ohranili »družini prijazen imidž«, so zapisali pri AFP. 
Še ena pokojna glasbenica Sister Rosetta Tharpe je bila v prestižno družbo izbrana zaradi prvih vplivov na rock'n'roll. Med drugim je še posebej vplivala na Little Richarda, glasbenika, ki je bil v hram slavnih sprejet med prvimi, leta 1986. 
Svojo pot je prav tako zaključila britanska rock skupina Dire Straits, ki je zaslovela v 70. letih prejšnjega stoletja, do danes pa so prodali preko 118 milijonov albumov. S pevcem in kitaristom Markom Knopflerjem na čelu so delovali do sredine 80. let, se nato razšli, ob 70. obletnici rojstva Nelsona Mandele pa znova zbrali in skupaj ustvarili še en album in nekaj kompilacij ter posnetkov v živo. Ko so se leta 1995 dokončno razšli, so vseeno nadaljevali glasbeno pot s solo karierami. 
V dvorano slavnih se je sedaj uvrstila še ena angleška skupina The Moody Blues, ki je v 60. letih prejšnjega stoletja z mešanjem rock prijemov in klasične glasbe skovala novo zvrst umetniškega in progresivnega rocka. Za svoje delo so bili nagrajeni kar z 18 platinastimi in zlatimi ploščami. 
Med rock'n'roll legende se bo sedaj zapisala tudi ameriška skupina The Cars, ki je v 70. letih prejšnjega stoletja na sceno zapihala svežo glasbeno sapi. Kitarski rock in novi pop zvoki električnih klaviatur, ki so se jih lotevali, so ponudili odskočno desko za glasbene tokove 80. let, ki so sledili. 
Za vstop v hram slavnih rock'n'rolla so se letos potegovali še Radiohead, Depeche Mode, Rage Against the Machine, Judas Priest, Kate Bush, Eurythmics, J. Geils Band, LL Cool J, MC5, The Meters, Rufus Featuring Chaka Khan, Link Wray in The Zombies, a jih čast ni doletela. Morda jih več sreče čaka prihodnje leto, saj je konkurenca res huda. Šele lansko leto so bili v dvorano recimo sprejeti skupina Pearl Jam, raper Tupac Shakur in folk pevka Joan Baez. Tokratnim posvečenim šestim bo članstvo v dvorano slavnih rock'n'rolla pripadlo šele prihodnje leto, tradicionalni slovesni gala koncert pa se bo zgodil 14. aprila v Clevelandu.