Edina hčerka princa Williama in vojvodine Kate hitro raste, kar dokazujejo tudi nove fotografije, ki jih je kraljeva palača, kot veleva rojstnodnevna tradicija, javnosti razkrila sinoči. Po prababičinem (Elizabeta II.) rojstnem dnevu 21. aprila in bratčevem (princ Louis) 23. aprila, je sedaj napočil praznik princese, ki je prava kopija kraljice Elizabete, ne samo v imenu, njen polni naziv je Charlotte Elizabeth Diana Cambridge, ampak tudi v potezah obraza, kot je razvidno iz arhivskih fotografij. 

Charlotte je kljub modri krvi zelo podobna svojim vrstnikom, je pred dnevi razkrila njena mama Kate. Zelo rada se igra s sluzjo, priljubljeno različico plastelina, ki je v zadnjih letih obnorela otroke po vsem svetu. Je zelo družabna deklica, pred veliko nočjo se je zelo zabavala s svojima sestričnama Mio in Leno Tindall, prijatelje pa ima tudi v uglednem vrtcu Willcocks Nursery School, ki ga obiskuje in kjer bodo danes jedli rojstnodnevno torto princesi na čast. 

A njeni dnevi v vrtcu so šteti, že jeseni bo namreč Charlotte pričela obiskovati osnovno šolo. Najverjetneje bo sledila starejšemu bratu Georgeu, ki hodi v Thomas's School v bližnjem Batterseaju, vendar ne bi bilo nič nenavadnega, če bi William in Kate za svojo deklico izbrala katero drugo ustanovo, kjer pri učencih razvijajo drugačne veščine, princesa med drugim zelo uživa v umetnosti, poezija in lončarstvo sta dve zanimanji, ki ju je odkrila v vrtcu. 

Charlotte in George sta se do oltarja sprehodila na poroki princese Eugenie.

Je pa Charlotte že vešča poziranja pred objektivom, obvlada pa tudi strogi protokol kraljevih dogodkov. Lansko leto je bila družica na kar treh porokah, dveh kraljevih in eni navadni. Maja se je do oltarja sprehodila na poroki strica princa Harryja in tete Meghan, septembra je nastopila na poroki svoje botre in prijateljice vojvodinje Kate Sophie Carter, oktobra pa bila spet družica na poroki sorodnice princese Eugenie in njenega izbranca Jacka Brooksbanka.