Kate se je tudi pri najmlajšem otroku držala tradicije in sama prijela za fotoaparat ter v objektiv ujela čudovite trenutke svojega sinčka med igro na podeželskem posestvu v Norfolku, kjer Cambridgeevi preživljajo veliko časa. 

Da je Louis izrezan očka, pritrjujejo eni, da jena las podoben mamici, pa pravijo drugi; kakor koli že, deček je vojvodinji zadovoljno in nasmejano poziral ter celo pokazal nekaj belih zobk, pozorni pa so opazili, da deček nosi puloverje starejšega brata Georgea. Spomnimo, princ Louis se je rodil 23. aprila na dan sv. Jurija, torej na god starejšega brata, že nekaj ur po rojstvu pa je s ponosnimi starši poziral na vrhu stopnic elitnega krila Lindo londonske bolnišnice St. Mary's. 

Louis je peti v vrsti za prestol, torej za dedkom Charlesom, očetom Williamom, bratom Georgeem in sestro Charlotte, takoj za njim pa je stric, princ Harry, ki bo te dni tudi sam postal očka. Če seveda že ni, kot ugibajo mnogi, zakonca Sussex sta se pred prihodom prvega otroka povsem umaknila od javnosti, ni znano niti, kje bo vojvodinja Meghan rodila.