Britanski prestolonaslednik princ Harry ni ravno velik ljubitelj kostumov, vsaj za razliko od drugih zvezdnikov ga javnost niti za noč čarovnic ne uzre zamaskiranega. A za letošnji božič je novopečeni očka naredil izjemo. Od glave do peta se je našemil v Božička, poleg rdeče-bele obleke in kape pa ni pozabil niti na košato belo brado in zaobljen trebuh. 

Razlog za božično opravo je bil, kot je za Harryja že običajno, dobrodelen. V Božičkovem kostumu je z globokim glasom in tradicionalnim pozdravom »Ho, ho, ho« v videu nagovoril britanske sirote organizacije Scotty's Little Soldiers, ki se trudi izboljšati življenje otrok britanskih vojakov, ki so življenje izgubili na fronti. Princ je nekatere izmed njih spoznal v živo pred leti, a se letos zaradi potovanja čez ocean s svojo novo družino ni mogel udeležiti njihove tradicionalne božične zabave. 

Preberite še: Je Meghan že v drugo noseča? Porod načrtuje v ZDA 

Harry je otrokom zaželel lepe praznike in jim zagotovil, da njihovi pokojni starši ne bodo nikoli pozabljeni, ustanoviteljica dobrodelne organizacije Nikki Scott pa je povedala, da je prinčevo video voščilo otrokom pomenilo vse na svetu. »Sporočilo je bilo takšno presenečenje in izrazi na njihovih obrazih so bili neprecenljivi,« je dejala Scottova, ki se je odločila, da si tudi širša javnost zasluži tako posebno božično voščilo in je zato video delila na njihovi spletni strani. 

Harry, vojvodinja Meghan in mali Archie se te dni mudita v Kanadi, pred tem pa sta zahvalni dan preživela z Meghanino materjo Dorio Ragland v ZDA, najverjetneje v Kaliforniji, kjer Američanka še vedno živi in vodi uspešno šolo joge. A tudi Kanada ni daleč od ideje doma za Meghan, vojvodinja je v Torontu med snemanjem priljubljene serije Nepremagljivi dvojec, ki jo je izstrelila med igralske zvezde, živela kar sedem let, tudi ko sta se s Harryjem že spoznala in zaljubila. V čudovito stanovanje, ki ga je Meghan velikokrat ovekovečila na svojem sedaj izbrisanem Instagram računu, pa je takrat večkrat zahajal tudi princ, ki je bodoči vojvodinji pozorno nosil njene najljubše cvetlice, potonike. 

A mlada kraljeva družinica v Kanadi ne bo ostala za praznike, božič bodo znova preživeli z Archiejevo ameriško babico Dorio, poročajo britanski mediji, na Otok pa se bodo najverjetneje vrnili šele prihodnje leto. Načrtov Harry in Meghan nista spremenila niti v luči kraljeve bolezni. 


Princa Filipa so namreč ta vikend prepeljali v Londonsko bolnišnico, kjer bo 98-letnik moral ostati nekaj dni, da opravijo vsa testiranja, za katera je Buckinghamska palača zatrdila, da niso nič resnega in so samo preventiva glede prinčevega obstoječega zdravstvenega stanja. Odločitev zdravnikov vseeno pomeni, da Filipa za božič ne bo nazaj domov in tako bo 93-letna kraljica letošnji sveti večer morala preživeti brez svojega soproga s katerim sta letos praznovala že 72. obletnico zakona. 


Preberite še: 

Sedem božičnih tradiciji s strašljivim ozadjem 

8 idej za praznično pogrnjeno mizo