Princ Harry in njegova soproga Meghan se prav te dni mudita v ZDA, kamor sta se odpravila na šesttedenski dopust, da bi skupaj s sinom Archiejem in mamo vojvodinje Dorio Ragland praznovali današnji ameriški praznik zahvalni dan. Britanski mediji so ob tej odločitvi prepričani, da zakoncev Sussex nazaj na Otok ne bo pred božičem in bosta tako tudi ta praznik preživela v krogu ameriške družine, kar naj bi odobrila tudi kraljica, ki je podobno izjemo že nekajkrat naredila tudi za princa Williama, vojvodinjo Kate in njune otroke.

A to ni edina novica, ki te dni pretresa britanske medije, revija OK in spletni portal časopisa Daily Express sta se namreč dokopala do anonimnega vira, ki jim je zaupal, da Harry in Meghan pol leta po rojstvu prvorojenca načrtujeta že drugega otroka. Ali je vojvodinja nemara že noseča, še ni potrjeno, a govorice so vedno glasnejše, saj je vir povedal tudi to, da si Meghan drugega otroka želi roditi v rojstnem Los Angelesu. 

S tem bi vojvodinja resno kršila kraljevo tradicijo, vsi bližnji potomci britanske kraljice so bili doslej rojeni na Otoku, in čeprav naj bi bil Harry zaskrbljen, da bi takšna odločitev povzročila še večji razdor kraljeve družine, pa zakonca Sussex na prvo mesto postavljata duševno zdravje, ki je tudi razlog, da razmišljata o ZDA. »Harry je bil sprva zaskrbljen zaradi zapletov glede rojstva drugega otroka v ZDA in težav, ki bi jih to utegnilo povzročiti v njegovi družini. Verjetno pa bo podprl Meghan v odločitvi, ki jo bo najbolj osrečila in jo razbremenila stresa ter anksioznosti,« je povedal vir.


Meghan se je med prvo nosečnostjo v Veliki Britaniji počutila »izredno osamljeno in izolirano«, je vir razkril medijem, zato je odločena, da si želi v prihodnje biti obkrožena z družino in prijatelji. Harryjeva družina naj ji ne bi dovolj stala ob strani, potem pa so bili tu še vsiljivi britanski tabloidi, ki so tako nosečnost, kot rojstvo malega Archieja spremenili v pravi pekel. Kalvarijo je v svojem sporočilu za javnost ob napovedi tožbe britanskemu časopisu naslovil tudi princ, zato ni nič čudnega, da razmišljata o daljšem umiku v ZDA (tam naj bi kupovala tudi drugo domovanje), saj bi v Los Angelesu imela večji mir pred mediji. 

Stavnice za drugega potomca princa Harry so na Otoku tako že odprte, večina je prepričana, da bo Meghan rodila še pred koncem drugega leta, kar je še podkurilo dejstvo, da sta zakonca Sussex na nedavni kraljevi dolžnosti, obiskala sta družine vojakov, zbrane spraševala, kako je imeti več kot enega otroka. 

Preberite še: 

Prvo božično darilo za Archieja Harrisona 

10 izdelkov iz Ikeinih prazničnih kolekcij, ki bodo popestrili dom