Za zdravo srce

Piščanec in zelenjava v voku

Vemo, da je hrana motor našega življenja, ampak ali se res zavedamo, kako zelo ključna je tako za naše telo kot duha? Ponujamo vam okusen recept iz nove knjige Za zdravo srce, ki je tako lahek kot slasten, da boste z veseljem kuhali bolj zdravo. Vsebuje le 1411 kJ, 337 kcal, 22 g beljakovin, 19 g maščob (3 g nasičenih maščob), 20 g ogljikovih hidratov (17 g sladkorjev), 2 g vlaknin, 1042 mg natrija. ​

Sestavine Za eno osebo

  • - 1 žlica sojine omake
  • - 1 žlica ostrigine omake
  • - 2 žlički medu
  • - 2 žlički limetinega soka
  • - 100 g piščančjih prsi brez kosti
  • - olivno olje
  • - polovica večjega korenčka
  • - strok česna
  • - 50 g stročjega graha
  • - polovica rumene paprike
  • - rjavi riž
  • - sveži listi koriandra

Priprava

  1. 1Zmešamo žlico manj slane sojine omake, žlico ostrigine omake, 2 žlički medu in 2 žlički limetinega soka.
  2. 2Na trakove narežemo 100 g piščančjih prsi brez kosti.
  3. 3V voku ali večji ponvi segrejemo 2 žlički olivnega olja.
  4. 4Dodamo polovico narezanega piščanca in ga pražimo 2–3 minute, dokler ni pečen.
  5. 5Predenemo na krožnik in prepražimo še preostanek piščanca. Odložimo na stran.
  6. 6Pražimo 1/2 korenja (tanko nalistanega), strok česna (strtega), 50 g stročjega graha in polovico rumene paprike (nalistane) na nekaj kapljah olivnega olja, 3 minute ali dokler se ne zmehča.
  7. 7Dodamo piščanca in preliv iz soje ter hitro popražimo.
  8. 8Postrežemo z rjavim rižem, ki smo ga prej skuhali po navodilih z embalaže in okrasimo s svežim koriandrom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE