Poznamo ga iz serij V dvoje in Sekirca v med, iz oddaje V petek zvečer in seveda najbolj gledanega slovenskega filma Pr' Hostar, kjer je že neštetokrat dokazal svoj talent za komedijo. Prosili smo ga, da nas tokrat nasmeji s 25 asociacijami na 25 črk naše abecede. 

Azija - Ena mojih najljubših celin na Evrazijski plošči. Nekaj sem je prepotoval in grem zagotovo še kaj tja, na jugovzhod.

Bobni - Starejši ko sem, bolj si želim, da bi poleg nekaj malega kitare znal igrati bobne. Ne vem pa, ali imajo sosedje v bloku isto željo. 

Med karanteno sem tudi drožil, ampak mi ni prav zares uspelo. Ker še za kvasovke ne znam skrbeti, sem tudi obupal nad željo po hišnem ljubljenčku. 

Celofan - Material, v katerega, po nepotrebnem, skrbno in nepredušno zavijamo resnico.

Čopki - Eno mojih ljubših opravil je zjutraj pred odhodom v vrtec narediti čopke svoji hčerki. Saj bi jih sebi tudi, pa mi ne gre od las.

Darila - Največje dileme v življenju se pojavijo, ko hočeš komu kaj podariti. Ko se končno odločim, kaj bom poklonil, pa rad zraven napišem kak stih – to je en tak žig od srca. Naježim se ob izrabljenih generičnih rimanih voščilih. 

V seriji Sekirca v med se je iz zobozdravnika prelevil v župnika. Foto: POP TV

EKV - Ekaterino Veliko sem odkril pred približno desetimi leti, ostaja eden mojih najljubših bendov, kar jih je kdaj muziciralo tod in širše.

Fobija - Vsakdo ima gotovo kakšno. Meni je na primer težko, poleg dobro znanega strahu pred višino, gledati od znotraj gor v svod kake mogočne stavbe, na primer letališča ali katedrale. Kako to, da se ne sesuje?

Gramofon - Čudi me, da je to edini predvajalnik zvoka, ki ga nikoli niso naredili v žepni različici. No, počakajmo še malo. 


Hrib - Rad se poženem v kak hrib. Na poti navzdol pa me je že dostikrat rešil GPS, moram priznati, da orientacija ni moja boljša lastnost.

Igre - Enkrat na leto obvezno obrnem dobro akcijsko računalniško igro, hkrati pa imam zelo rad namizne družabne igre v krogu dobre ekip'ce prijateljev.

Jezik - Zaboli me, ko vidim kake reklame, iz katerih bodejo v oči pravopisne napake. Desettisoče evrov gre za kampanjo, da bi pa lektorja kaj vprašali, takrat je pa treba varčevati. Ne sme nam postati vseeno za naš jezik.

Kruh - Že Rimljani so vedeli, da je to poleg iger najboljša reč za konzumiranje. Če imaš kaj gor dat, toliko bolje. Med karanteno sem tudi drožil, ampak mi ni prav zares uspelo. Ker še za kvasovke ne znam skrbeti, sem tudi obupal nad željo po hišnem ljubljenčku.

Luštrek - Začimba, za katero nimam pojma, za kaj točno se uporablja, se mi pa pogosto njen zven porodi v glavi. Ne vem, kje se ga dobi. Bom kar peteršilj, hvala lepa.

Mlin na veter - Mlin je bil na veter, še preden je bilo biti na veter kul. Zdaj mi je šele kapnilo, da ne razumem, zakaj Don Kihot ni počakal, da neha pihati, preden se je zagnal vanje. 

V seriji V dvoje je moči znova združil s prijateljem Luko Marčetičem, s katerim sta pred leti opozorila nase v spletni nadaljevanki Dan ljubezni. Foto: POP TV

Napušč - Pri meni sodi v isto besedno kategorijo kot luštrek, le da ti napušč nudi zavetje pred dežjem, luštrek pa le, če je drevo, ampak je bolj grm, tako da boš verjetno moker.

Ogledalce - Kot zobozdravniku mi zelo prav pride v službi, sicer pa je nadvse učinkovit pripomoček za samorefleksijo.

Pr' Hostar - Naša zgodba o uspehu. Film, ki je bil posnet povsem od srca, s čudovito predano ekipo, dobro voljo, zelo malo denarja in dobrimi ljudmi, ki so nam pri tem pomagali. Nadaljevanje prav zdaj snemamo.

Rododendron - Če večkrat izgovorim ime te rastline, imam občutek, da verglam majhno motorno žago. 


Solze - Najraje imam tiste, ki kar brizgajo iz solznih kanalov ob spremstvu huronskega smeha.

Škorpijon - Naj bo žival ali zodiakalni simbol, meni deluje kot nekaj nezemeljskega. Poglej ga, no. Sicer sem vodnar in nimam pojma o horoskopu, ampak bojda se še hudič skrije, če se škorpijon razjezi.

Tivoli - Za tiste, ki živimo v Ljubljani, Tivoli ni le park. Je biser narave, od centra streljáj, livada spomina, zelen zalogaj.

Usta - So moje delovno okolje. Veliko delam z njimi in tudi v njih. Neki pacient mi je enkrat dejal, da znam pri ljudeh poskrbeti za nasmeh na dva načina. To je zame zelo lep kompliment.

V dvoje - Tri sezone te serije smo posneli za spletno platformo, morate jo videti, če je še niste. Zelo ponosen sem na ta projekt, ki je nastal pod taktirko prijatelja in genija Luke Marčetiča.

Zen - Zen in umetnost vzdrževanja motornega kolesa je ena mojih najljubših knjig. Kljub naslovu pa to ni učbenik za popravilo mopeda, temveč introspektivni potopis in učbenik o kakovosti pa še marsikaj. Priporočam.

Žabe - Zadnjič sem prebral, da so žabe prve kopenske živali, ki so imele glasilke. Če slučajno kdo ni vedel, odslej ne bo imel izgovora.