Erotična drama, ki je nastala v sodelovanju Cankarjevega doma, MGL, SNG Drama Ljubljana in zavodom za kulturno dejavnost Imaginarium, je krstno premiero doživela ta teden, Niki Rozman pa so se na odru pod režisersko taktirko moškega, Primoža Ekarta, pridružile še Barbara Cerar, Mirjam Korbar in Mia Skrbinac. Vsaka izmed njih nam je zaupala, kako doživljajo erotiko in kako erotično energijo povezujejo s svojo bitjo. Nika je prepričana, da sodobna ženska svojo spolnost osvobodi šele, ko je sama svobodna.  

V koliko točkah se vaša vloga v erotični predstavi to jabolko, zlato stika z dojemanjem vas samih, vaše ženskosti?

Vloga Sanje v predstavi odraža sanje, strahove in hrepenenja vsake od treh glavnih ženskih junakinj. Nastavlja jim ogledalo kot dobra prijateljica, partnerica, zaupnica, ljubimka. Ta prostor nima meja, saj obstaja v vseh nas kot notranji pogovor pred malimi in velikimi odločitvami v življenju, zato sem si lahko privoščila jemati material z vseh koncev svoje zakladnice.

Nekoč sem se pred straniščem zanalašč zaletela v privlačnega tipa, ki je zdaj moj fant. 

Ima to, da je sodobna ženska polnokrvna, strastna, pokončna, osvobojena, kakšne posledice za ljubezen?

Če je in kadar je sodobna ženska polnokrvna, strastna, pokončna in osvobojena, sta lahko tudi njena ljubezen in spolnost polnokrvni, strastni in osvobojeni. Za to pa seveda potrebuje na drugi strani prav tako osvobojeno, samostojno in samozavestno osebo.

Vsak po svoje doživlja erotiko in znotraj nje ljubezensko igro z vsem hrepenenjem, seksualnimi željami, pričakovanji in dilemami vred. Kaj po vašem najbolj tepta erotiko, jo uničuje?

Pornografija. Oglaševalska industrija. Predsodki. Tabuji. Sram. Strah.

Kaj najbolj žgečkljivega v življenju ste naredili?

Nekoč sem se pred straniščem zanalašč zaletela v privlačnega tipa, ki je zdaj moj fant.

Zakaj vam je lepo, da ste ženska?

Lepo mi je, ne glede na to, da sem ženska. Kakšnih velikih prednosti v tem pa ne vidim. Imam privilegij, da lahko nosim celulit, in najverjetneje ne bom imela težav s prostato.