Nika, z Matjažem Ambrožičem sta par že več kot 20 let, poročila pa sta se pred štirimi leti. Nekatere je presenetila preprostost oblačil za to priložnost, saj sicer sledita glamurju oziroma načelu več je več.

Midva si pompozne poroke nisva nikdar želela. Za naju je to intimen obred, osebno posvetilo ljubezni. Poročila sva se v ožjem krogu družine in prijateljev, najbolj pomembno pa nama je bilo, da bomo vsi skupaj sproščeni, čustveni in srečni. Pri poroki mi eleganca pomeni več kot glamur, torej: manj je več! Sicer pa je tako ali tako vse stvar posameznika in njegovega okusa.

Številni pari odlašajo s poroko tudi zaradi visokih stroškov. Pa je nujno tako? Vi ste denimo namesto dragega poročnega šopka imeli v rokah očarljive travniške cvetlice, ki vam jih je tik pred obredom nabrala mama, za piko na i pa je med cerkvenim obredom iz šopka prilezel pajkec za srečo.

Ja, res je. (Nasmeh.) No, vse je odvisno od začrtanega koncepta, vsekakor pa se v življenju velikokrat izkaže, da s preprostimi gestami dosežeš večji učinek kot s kompleksnimi projekti. Ne želim pametovati, a gre za to, da s poroko ni treba ničesar dokazovati. To ni predstava za druge. Poleg tega razkošje ne zagotavlja sreče v zakonu. Za spektakularna oblačila pa je tako ali tako vedno dovolj priložnosti! Res pa je tudi, da sva se poročila po šestnajstih letih zveze in se morda zato priprav lotila bolj odraslo.

Modne smernice že od milenija niso enotne, zato si lahko v pestri ponudbi vsak izbere, kar mu je najbolj pisano na kožo. Katera najaktualnejša poročna moda je vam najbolj všeč in bi jo priporočili tudi drugim?

Moram priznati, da poročnih smernic sploh ne spremljam. Poročne obleke se mi zdijo uniformirane in me sploh ne zanimajo. Tudi moja obleka ni bila poročna, ampak koktajl oblekica iz londonskega butika. Zato morda ta nasvet: izberite nekaj, kar bo res udobno, lahkotno ter neuniformirano. Odločite se za skromno ličenje, debele plasti ličil so povsem odveč. Pomembno je, da uživate!