Darovati božično drevo za Belo hišo je v ZDA velika čast in ameriški kmetovalci se zanjo potegujejo na vsakoletnem tekmovanju, ki ga že vse od leta 1966 organizira Nacionalno združenje za božična drevesa. Letos je žirijo prepričal kmet Larry Snyder, ki ima farmo Mahantongo v kraju Pitman v Pensilvaniji. Od tam so tudi pripeljali zimzelenega orjaka, ki je nekoliko manjši kot impresivno drevo, ki vsako leto krasi najbolj znamenit božični kotiček New Yorka, Rockefeller Plaza, a vseeno tako visok, da bodo v Modri sobi Bele hiše pred postavitvijo morali odstraniti lestence. 

Melania Trump je, kot se za prvo damo ZDA spodobi, zmagovalca z družino sprejela na dvorišču predsedniške rezidence v Washingtonu, božično drevo pa so pripeljali s konjsko vprego, ki sta jo vlekla konja z imenom Cash in Ben. Ob prihodu je orkester ameriške mornarice igral božično pesem O, smrečica. Lansko leto je Melanio spremljal tudi sin Barron, ki je leto dopolnil 13 let, a ga tokrat ni bilo na spregled, zato je Trumpova soproga, ki si je za priložnost nadela črn plašč z rdečimi in belimi vrtnicami italijanske modne hiše Dolce & Gabbana, črno obleko in črne škornje z vratolomno tanko peto in kultnim rdečim podplatom Christiana Louboutina, pohitela s slovesnostjo. S kmetovalci iz Pensilvanije se je fotografirala in jim že vnaprej zaželela vesel božič, nato pa odhitela nazaj v Belo hišo. 

Medije je nato počastila še z enim izhodom, v isti opravi je moža spremljala na vojaški slovesnosti, kjer je ameriški predsednik Donald Trump počastil vojaškega psa. Belgijski ovčar, ki sliši na ime K9 Conan, je prejel medaljo in naziv vojnega heroja, saj je specialni enoti ameriških vojakov v Siriji pomagal ujeti in ubiti voditelja Islamske države Abuja Bakra Al Baghdadija

Zakonca Trump danes čaka še eno pomembno tradicionalno opravilo, ker Američani v četrtek praznujejo zahvalni dan, bo predsednik danes odločil, katerega purana bo pomilostil. Tudi za to tradicijo stoji uveljavljeno tekmovanje, med letošnjima favoritoma sta se znašla purana z imeni Kruh (Bread) in Maslo (Butter), Bela hiša pa je na Twitterju objavila glasovanje za svoje sledilce, da izberejo, katera izmed dveh ptic ne bo potrebno končati na prazničnem krožniku. 

Po zahvalnem dnevu sledi črni petek, ko bodo Američani masovno tekli v trgovine v lov za popusti, tudi pri nas pa je pričakovati evforijo, saj razprodaje okrog črnega petka že nekaj let navdušujejo tudi slovenske trgovce in potrošnike. Melania bo medtem prostovoljcem v Beli hiši narekovala, kako naj okrasijo predsedniško domovanje, saj mora biti vse nared do prihodnjega tedna. ko bodo Trumpovi medijem odprli vrata in pokazali morda svoj zadnji božič v Beli hiši. Še vedno namreč poteka postopek ustavne obtožbe za odstavitev Donalda Trumpa s položaja ameriškega predsednika. 

Preberite še: 

8 idej za praznično okrasitev v majhnih stanovanjih 

Priprave na črni petek: Popuste izkoristimo za kakovostne kose 

Intervju: Aida Ibišević, blogerka tandema, ki z balkansko kuhinjo osvaja ves svet