Barron Trump se je s staršema nazadnje v javnosti pokazal pred petimi meseci, ko je bil še nižji od očeta, pred nekaj dnevi, ko se je družina vrnila v Belo hišo po desetdnevnih počitnicah na Trumpovem posestvu v New Yerseyju, pa so pozornost medijev pritegnile fotografije, na katerih je 13-letnik višji od očeta in matere. No, nizke rasti mladenič tako ali tako gotovo ne bo, saj je Donald visok 190, Melania pa 180 centimetrov.


Barron, preden je zrasel in si ostrigel lase.

Iz fotografij je razvidno tudi, da ima najmlajši sin ameriškega predsednika novo pričesko, ostrigel je svoje daljše rahlo skodrane lase, zdi pa se tudi vse bolj podoben svojemu očetu. Barron se je iz počitnic vrnil dva tedna pred začetkom šole, je bila pa to ena redkih priložnosti, ko se je mladenič pokazal v javnosti, Melania namreč sina raje drži stran od medijev. 

Prav tako se prva dama in Trumpov najmlajši sin kar nekaj mesecev po izvolitvi nista preselila v Belo hišo, temveč sta ostala v New Yorku. No, zdaj tako Melania kot Barron živita v Washintonu, a o mladeniču kljub temu ni znanega veliko, le to, da ima nadvse rad šport. Melania je ob neki priložnosti, ko je govorila o svoji kampanji proti spletnemu nasilju dejala, da Barron ne uporablja družabnih omrežij in da ves svoj čas posveča športu. Najraje igra nogomet, a ob nedavnih fotografijah so se mnogi pošalili, da naj raje razmisli o igranju košarke. Poleg angleščine tekoče govori tudi slovensko, to ga je naučila mama, že vse življenje pa ga obkroža razkošje, v Trumpovi newyorški stolpnici je imel na primer svoje nadstropje.


Fotografi ga največkrat ujamejo, ko se družina kam odpravi z letalom.