Meghanina mati, ki živi v Kaliforniji, je od hčerine poroke z britanskim prestolonaslednikom zamudila že marsikateri družinski trenutek, a tako pomembnega, kot je rojstvo njenega prvega vnuka (ali vnukinje), zagotovo ne bo, je povedal neimenovani vir za britanski tabloid The Sun. "Na trenutke jo skrbi, da ne more biti bolj prisotna v Meghaninem življenju, ker živi tako daleč stran, a ob porodu bo nedvomno ob njej."

Doria, ki v Kaliforniji poučuje jogo in dela kot socialna delavka, je že najela nekoga, ki bo čuval hišo in sprehajal pse v času njene odsotnosti, saj njen obisk na Otoku ne bo najkrajše narave. Po porodu bo z Meghan ostala še vsaj nekaj časa in hčerki pomagala v prvih podvigih materinstva. 

Meghan bo tokrat imela tudi prvo priložnost, da materi pokaže svoje novo domovanje. S Harryjem sta razkošno podeželsko vilo Frogmore Cottage na posestvu Windsor prenavljala zelo pedantno. Otroško sobo za prvorojenca (ali prvorojenko) sta se odločila narediti kar se da otroku in okolju prijazno, zato so v njej sami naravni materiali, izogibala sta se uporabe kemikalij, stene pa sta dala prebarvati z vegansko barvo. Doria bo kot izkušena jogistka lahko ocenila tudi studio, ki si ga je dala v hiši zgraditi njena hči in bo namenjen tej aktivnosti. 

Britanski mediji se ob prihodu Američanke močno sprašujejo, ali to nemara pomeni, da se je porod že začel. Za razliko od svakinje Kate, bo ta kraljevi dogodek namreč potekal nedokumentirano. Harry in Meghan sta se odločila, da novico o rojstvu otroka s svetom delita šele v dneh po velikem dogodku, saj želita prve trenutke preživeti v krogu svoje družine. 

Da bi se izognili navalu paparacov, bo Meghan najverjetneje rodila doma, in tako medijem ne preostane niti ugibanje, kdaj bodo za promet zaprli ulice okrog bolnišnice, v kateri bi lahko rodila. Nekateri Otočani so nad tako strogim varovanjem zasebnosti v preteklih dneh že izrazili svoje nestrinjanje, rekoč, da si oboževalci zakoncev Sussex, ki kraljevi družini izkazujejo močno podporo, zaslužijo prvi pogled na težko pričakovanega dojenčka in da poziranje za fotografije, kot je na vratih londonske bolnišnice St. Mary's vsakič doslej storila vojvodinja Kate, ne bi smel biti tako velik problem.