Vojvodinja Meghan in princ Harry sta z nekaj pomembnimi potezami že razjasnila, da si ne želita venomer živeti v senci utrjenih zakoncev Cambridge, zato sta nedavno odprla tudi svoj profil na instagramu in se po hitrosti nabiranja sledilcev vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov, v teh dneh pa sta tudi zapustila razkošno Kensingtonsko palačo in se umaknila v svoj novi košček raja, posestvo Frogmore Cottage v Windsorju.

In prav tam naj bi na svet prijokal tudi njun prvi otrok – ne v razkošnem krilu Lindo londonske bolnišnice St. Mary's, kjer je vojvodinja Kate rodila vse tri otroke, najverjetneje pa tudi ne v bolnišnici Frimley Park Hospital, kjer je oba otroka rodila Sophie Wesseška. Meghan naj bi namreč rodila kar doma, obkrožena s strokovno ekipo, kakopak, mediji pa ne bodo dobrodošli še dolgo po porodu, saj si vojvodinja želi prve dragocene trenutke preživeti zgolj v krogu svoje družine. 

Če bo vojvodinja rodila doma, to sicer nikakor ne bo presenečenje za kraljeve, spomnimo, Elizabeta II. je svoje otroke rodila v Buckinghamski palači in rezidenci Clarence House, šele njeni vnuki so na svet prijokali v uradni ustanovi, prvi Peter Philips, sin princese Anne, ki se je rodil v priljubljeni bolnišnici St. Mary's. Tam se je rodila tudi njegova sestra Zara, oba pa sta svoje otroke pričakala v bolnišnici v Gloustershiru. V londonski St. Mary's so se rodili še princa William ter njegovi trije otroci in Harry. Princesi Beatrice in Eugenie sta na svet prijokali v londonski bolnišnici Portland, otroka Sophie Wesseške in princa Edwarda, lady Louise in James, vikont Severna, pa kot rečeno v Windsorju.

Katero pot bosta torej ubrala Meghan in Harry? Vojvodinja sicer že dolgo navdušuje oboževalce s svojeglavimi potezami, toda podaniki bi ji tako strogo varovanje zasebnosti utegnili pošteno zameriti. Rojstvo kraljevega otroka je namreč na Otoku vselej praznik, ki pa je z zakoncema Cambridge prek neposrednih televizijskih prenosov postal priljubljen po vsem svetu.