Kozma, jezikoslovec, slovenist in klasični filolog, je pred nekaj meseci v knjigi Kozmologija izdal svoje eseje. Je predstojnik Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU in spiritus agens spletne strani Fran s slovarji slovenskega jezika, ki je od leta 2014 imela 122 milijonov iskanj in pol. Marjeta je profesorica ruskega in francoskega jezika. 

Ko sem odprla knjigo Kozmologija, sem na prvi strani prebrala posvetilo: »Moji Marjeti, s katero sva neumorno bistrila misli na naslednjih straneh … comme un peintre qui voit sous ses doigts naître les couleurs du jour. Mactep.« Zdelo se mi je res ganljivo. Marjeta, kako ste se odzvali, ko ste prebrali to posvetilo? 

Marjeta: Posvetilo je deloma v francoščini, deloma ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!