Kot kažejo raziskave, se pari najpogosteje prepirajo ob prihodu domov. Prva ura po koncu delavnika je namreč nasičena s spremembami razpoloženja, občutki utrujenosti, nejevoljo in skrbmi, le tisti, ki imajo čustva vedno pod nadzorom in jim je disciplina najboljša prijateljica, zmorejo preprečiti izbruh.

Napornemu dnevu v službi neredko sledi še gneča v prometu, tudi iskanje prostega parkirišča pred natrpano trgovino vse prej kakor pripomore k sprostitvi. In ko z vso to zmedo in izčrpanostjo vkorakamo skozi vhodna vrata toplega doma, ne potrebujemo veliko spodbude, da nas kaj vrže iz tira.Ohranjanje mirnih živcev se tako velikokrat zdi prava umetnost, a vendarle je mogoče mirnost mogoče s pravo mero vztrajnosti usvojiti. Iskreni in redni pogovori s partnerjem so tako nujni za vzdrževanje zdravega odnosa, le tako je mogoče preprečiti izbruhe v stresnih situacijah in te raje prebroditi s pogovorom ali morda celo humorjem.

Če ne gre drugače, pa se dvajset minut po prihodu domov držite zase. Privoščite si prho, skodelico toplega čaja, pomirjujočo glasbo, šele ko zberete misli, se pridružite drugim. Pri tem pa ne pozabite, da niste edini, ki ste utrujeni in ste v stresu. Morda si kdo želi prav vaše tolažbe in posluha …