Ni treba, da je vsaka kot tista z naslovnice, ki ima izjemne poklicne, športne, politične ali druge dosežke, je prepričana. Pomembno je, da sledi svojim željam. Seveda pa je to lažje, če živi v družbi, ki omogoča različne življenjske poti – naj bo to pot matere, delavke, znanstvenice, umetnice … Profesorica in raziskovalka literarnih ved s Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici se ukvarja z avtoricami, reprezentacijo spolov v književnosti, razvojem ženskega gibanja in digitalno humanistiko. Nič ne pretiravamo, če rečemo, da z raziskovanjem literarnih ustvarjalk in podob ženskosti v književnosti ozavešča ženske tukaj in zdaj ter jih opogumlja, da se zazrejo vase in sledijo svoji poti.

Avtorice so se v zgodovini precej prilagajale pričakovanjem družbe, v kateri so živele, kar jim...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!