Julianne Moore, ki je dobila oskarja za film Še vedno Alice in si je nominacijo za oskarja prislužila še za štiri druge filme, bo v Karlovyh Varyh po pisanju portala Variety predstavljala film After the Wedding skupaj z režiserjem - soprogom Bartom Freundlichom ter soigralcem Billyjem Crudupom.

Film je priredba istoimenskega filma Susanne Bier iz leta 2016. Svetovno premiero je doživel na festivalu Sundance. V Karlovyh Varyh bodo prikazali tudi film The Myth of Fingerprints, v katerem igra Julianne Moore in ga je režiral Freundlich.

Patricia Clarkson, ki je bila nominirana za oskarja za stransko vlogo v filmu April praznuje, pa bo na največjem srednjeevropskem filmskem festivalu predstavljala film Learning to Drive v režiji Isabel Coixet.

Julianne Moore bo nagrado dobila na otvoritveni slovesnosti, Patricia Clarkson pa na sklepni prireditvi.

Organizatorji festivala so naznanili tudi člane mednarodnih žirij. V žiriji glavnega tekmovalnega programa so češki scenarist in avtor Štepan Hulik, palestinska režiserka Annemarie Jacir, ukrajinski režiser Sergej Loznica, grška igralka Angeliki Papoulia ter francoski scenarist in producent Charles Tesson.