Priljubljena serija televizije HBO Igra prestolov je danes v Los Angelesu prejela kar 22 nominacij za letošnje ameriške televizijske nagrade emmy. S po 21 nominacijami ji sledita serija HBO Westworld in satirična oddaja Saturday Night Live, v kateri priljubljeni Alec Baldwin uspešno upodablja ameriškega predsednika Donalda Trumpa.Ameriška televizijska akademija bo nagrade podelila 17. septembra, analitiki pa napovedujejo največji boj za emmyje med serijo Westworld in serijo podjetja Hulu Deklina zgodba, ki je dobila 20 nominacij.

Kar 18 nominacij je dobila povsem nova serija televizije FX The Assassination of Gianni Versace, ki je pravzaprav nadaljevanje serije iste televizije Ljudstvo proti O. J. Simpsonu. Zgodba o modnem oblikovalcu Versaceju je pobrala tudi vse glavne igralske nominacije z Darrenom Crissom, Penelope Cruz, Edgarjem Ramirezom in Rickyjem Martinom.Med komedijami letos prevladuje Atlanta z Dannyjem Gloverjem v glavni vlogi, ki je prejela 16 nominacij in velja za naslednico serije HBO Podpredsednica (Veep) z Julio Louis-Dreyfus, ki je prvič od leta 2011 ne bo med zmagovalkami, saj ni dobila nominacije za glavno žensko vlogo v komediji. Zanjo se namreč potegujejo med drugim Rachel Brosnahan, Tracee Ellis Ross in Issa Rae.

Televizija HBO je bila doslej 17 let zapovrstjo vodilna po nominacijah, letos pa jo je prehitel Netflix s 112 nominacijami. HBO se ponaša s 108, na tretjem mestu pa je NBC z 78.