»Ne bo nam najhuje. Zdaj bomo več doma s tistimi, s katerimi smo res radi. Upoštevajte torej to navodilo, prav zaradi tistih, ki jih imate res radi,« so vaše besede, ki ste jih ob začetku karanetene zapisali na instagram. Lahko po skoraj mesecu dni še kaj dodate? 

Hja, da imamo v Sloveniji srečo. Zakaj? Ker smo vseeno kar uspešno zajezili širjenje. Poglejte Italijo, Španijo, Francijo, Švico in zdaj ZDA. Tam so bolnišnice mnogo bolj obremenjene. Številke okuženih in tistih, ki umrejo zaradi virusa Covid-19, so višje. Precej višje. In še to, po štirinajstih dneh so se seveda našli tisti, ki vse to pripisujejo zarotam. Leta 1918, ko je izbruhnila španska gripa, so prav tako zaprli šole, omejili družabno življenje, nosili so maske ... A seveda ne povsod in prepozno. Španska gripa je vzela do sto milijonov življenj. In morila je po vsem svetu. 102 leti kasneje nas je na planetu precej več, imamo boljše zdravstvo, boljše možnosti, a če se ne držimo navodil, to nič ne pomaga.

Pečemo kruh, kuhamo, pospravljamo, se igramo, vsak dan gremo v hrib, ki je tu za nami, kjer živim in kjer ni nikogar, le ptički in včasih kak sosed na gozdni poti. Dnevi kar hitro minevajo.  

Takšni časi za novinarja informativne redakcije gotovo niso lahki. Kako so zdaj videti vaši dnevi? 

Delam v izmenah, ko pridem na vrsto. Vsi zdaj delamo za POP TV, in sicer oddaje od jutra do večera, le Nuša Lesar in Tjaša Petrič na Kanalu A skrbita za Svet doma. Tako na primer na Pop TV vodim od petka do nedelje poročila ob 10:00, 12:55 in 16:30. A novinarji so tisti, ki si zaslužijo poklon. Res veliko delajo. Vsak dan novi vidiki, vsak dan novi tereni. Bravo vsem v vseh redakcijah, ki te dni delajo po državi.

Preberite še: Urša in Gregor Trebušak o tem, da nikoli ne gresta spat jezna drug na drugega

Ko končate z delom, pa se gotovo držite slogana #ostanidoma? Kaj počnete? 

Imam veliko časa. A urnik doma ni odvisen od koronavirusa ampak od male Lilije. Ona ne ve, da je kaj drugače, uživa, da smo toliko skupaj. Pečemo kruh, kuhamo, pospravljamo, se igramo, vsak dan gremo v hrib, ki je tu za nami, kjer živim in kjer ni nikogar, le ptički in včasih kak sosed na gozdni poti. Dnevi kar hitro minevajo.Vas kdaj zagrabi malodušje, vas preplavijo skrbi? Kaj tedaj storite? 

Malodušje ne, skrbi seveda. Saj vidimo, kaj se dogaja, ljudje ne hodijo v službo, obstala so celotna podjetja. To seveda napoveduje določene spremembe. A svet se ves čas spreminja, tudi tokrat se bo. Treba je misliti na to, kaj bo. Torej, kaj bomo iz te krize prinesli, kako se bomo pripravili na čas po krizi. To je zdaj ob skrbi za zdravje najbolj pomembno.

Si čas krajšate tudi z glasbo, filmi in serijami? Kaj gledate in poslušate? 

Berem knjigo Modrijanov strah, za filme nikoli ni zares časa, gledam serijo Sence Balkana na Voyu in ravnokar sem pogledal serijo Altered Carbon.