Ko sledilci na Instagramu podrsavajo po objavah oskarjevke Goldie Hawn, ne morejo verjeti, da jih šteje že 74. Zvezdnica na družbenem omrežju pogosto deli utrinke svojih dogodivščin, enkrat pleza, drugič igra golf, tretjič pleše. Prav ples je tisto, kar jo ohranja mladostno in polno energije, Goldie pa mu je zaprisežena že od otroštva. 


Morda niste vedeli, a preden je postala igralka, je imela Hawnova uspešno plesno kariero. Kot triletna deklica je pričela z baletom in še preden je dopolnila 20 let že imela svojo baletno šolo, kjer je tudi poučevala. Leta 1964 je dobila prvo vlogo v plesni predstavi kot profesionalna plesalka in se nato nekaj let preživljala izključno s plesom, preden jo je potegnilo igralstvo, ki ga je sicer študirala na univerzi, a študija dramske igre nikoli dokončala. 

Goldie kljub zavidljivi hollywoodski karieri plesa nikdar ni zares postavila na stranski tir. V številnih filmih je z veseljem pokazala plesne veščine, nedavno je ob svetovnem dnevu plesa kompilacijo vseh svojih plesnih vlog delila tudi na Instagramu.


Na družbenem omrežju v času karantene svoje sledilce večkrat razveseli tudi z aktualnimi plesnimi videi, v katerih energično skače po svoji hiši. Zadnji med njimi je nastal v igralkini domači telovadnici, kjer ima tudi mini trampolin, ki je očitno odličen pripomoček za bolj intenzivno plesno vadbo. Čeprav je Goldie babica že kar šestim vnukom, dva od njenih otrok, igralca Kate in Oliver Hudson imata vsak po tri potomce, je niti leta niti virus ne ustavijo.